Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 8 sep 2017

Dit bijzondere kantoor aan de Overtoom in Amsterdam was voorheen een autogarage

Wanneer garages hun oude functie verliezen, worden ze dikwijls omgetoverd tot huis. Maar bij autogarage Riva (de Reparatie Inrichting van Automobielen) ging het net iets anders. Het pand uit 1927 kreeg verschillende functies: van veilinghuis tot architectenbureau en nu is het de werkplek voor Buzzcapture, een bureau dat zich richt op de online en offline reputatie van verschillende organisaties.

De garage heeft zijn industriële karakter behouden en de historie van het gebouw is nog altijd zichtbaar. Dat betekent grote ramen met een stoer karakter en een gietvloer, waar je op sommige plekken zelfs nog de sporen van banden kunt zien. Zelfs de oorspronkelijke autolift is duidelijk aanwezig en die werkt ook nog! Oh, en er is zelfs een plantenbadkuip!

Scroll verder voor een kijkje in dit bijzondere kantoor aan de Overtoom in Amsterdam.

Het doel was om een huiselijke sfeer te creëren. Niet typisch een kantoor vibe dus. De inrichting is daarom een eclectische mix van industriële elementen, sfeermakers als vloerkleden en fijne banken om te ontspannen of brainstormen. Er zijn verschillende zithoeken gecreëerd in een open ruimte om zo aparte zones te creëren, maar toch de open sfeer te behouden. Sfeermakers zijn natuurlijk ook de groene planten met als eyecatcher de plantenbadkuip.

“Ons kantoor moet inspirerend zijn en creativiteit op de werkvloer stimuleren. Vandaar dat we overal ook onze kernwaarden in terug laten komen: er staat een grote kaartenmolen met core value-kaarten die mensen aan elkaar kunnen geven bij goed werk en we drinken allemaal uit mokken waar deze waarden ook op terugkomen. Alles voor de goede vibe!”, vertelt Judith van Buzzcapture.

Het meubilair is een mix van bekende klassiekers en onbekendere merken, van nieuw en oud, van industrieel en handgemaakt. De eigenaar van Buzzcapture Alex van Leeuwen heeft samen met Nanouk Prins het interieur samengesteld, onder andere door een aantal prachtige aanwinsten via Catawiki of Marktplaats op de kop te tikken. Af is het nooit: er komt elke week wel weer een pareltje bij.

MEER LEZEN
Kijk binnen bij interieurontwerper James van der Velden, die in een oude garage woont of check hoe je een mini garage 23 vierkante meter omtovert tot woning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit bijzondere kantoor aan de Overtoom in Amsterdam was voorheen een autogarage
Sluiten