Stiekem toch wel de leukste kamerplanten: vetplanten

Bij mij thuis barst het van de vetplanten. Niet alleen omdat ze super makkelijk te verzorgen zijn, maar ook omdat elke vetplant een eigen en unieke uitstraling heeft. Zo creëer je een speels interieur, en dat alleen met een paar leuke planten. Daarom neem ik je mee in de wondere wereld van de vetplanten.

Want zeg nou zelf, een leuk plantje dat ook nog eens makkelijk te verzorgen is, dat willen we toch allemaal?

Marij Hessels voor VTwonen

Vetplanten soorten

Vetplanten worden ook wel Succulenten genoemd. Het grootste voordeel van een vetplant is dat ‘ie goed tegen het zonnetje op zijn hoofd kan, én dat ‘ie weinig water nodig heeft. Een win-win situatie noemen we dat. Alle soorten vetplanten opnoemen wordt mission impossible (er zijn er namelijk meer dan 1500!), maar dit zijn de meest verkochte vetplanten:

  • Aloë vetplanten
  • Crassula vetplanten
  • Echeveria vetplanten
  • Haworthia vetplanten
  • Cactussen
sohu

Vetplanten verzorgen

Zoals ik al eerder vertelde, houdt een vetplant van een zonnige, droge plek. Een plaatsje op de vensterbank is dus geen probleem voor jouw vetplantje. Er is speciale potgrond voor vetplanten die gemakkelijk water doorlaat, want vetplanten houden er niet van om met hun wortels in een plasje water te staan.

Giet ook nooit water in de kroon van sommige vetplanten, dan gaat de bladeren rotten en afsterven. Zet de plant liever even op een schoteltje met water, zodat hij zelf kan drinken. In de winter is één keer per maand water geven voldoende, in de zomer mag je dit opschroeven naar één keer per week. Maar doe dit alleen als de grond kurkdroog is. Zo niet, dan heeft de vetplant nog geen water nodig.

idainteriorlifestyle

Vetplanten kopen?

De populariteit van vetplanten is de laatste jaren zo gestegen, dat ze tegenwoordig op veel meer plekken dan alleen het tuincentrum te koop zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij jouw supermarkt, grote kans dat er ook af en toe een vetplant te koop is. Ik kocht er laatst bijvoorbeeld een hele hoop bij de Aldi voor een prikkie!

Ook een goede optie: zoek online naar een bedrijf dat (vet)planten aan huis bezorgt. De keuze is enorm! Zo kun jij binnen een handomdraai jouw favoriete vetplanten kopen.

kamerplanten vetplanten
bohemefithome

Zo verwerk je vetplanten in je interieur:

Reageer op artikel:
Stiekem toch wel de leukste kamerplanten: vetplanten
Sluiten