Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank

Hartstikke leuk, zo’n mini jungle op je vensterbank – maar zodra de zon meer en feller begint te schijnen, verschrompelen je plantjes één voor één. Gelukkig zijn er een aantal kamerplanten die wel tegen de prangende zonnestralen kunnen (en er zelfs van genieten!). Met een van deze vier kanjers, blijft ook jouw zonnige vensterbank in bloei.

Niet alle planten kunnen tegen de warme, droge lucht van de vensterbank. Tel daar het felle zonnetje bij op, en veel planten laten het afweten. Wij selecteren 4 kamerplanten die het wél lekker doen op de vensterbank. Zo maak je jouw vensterbank in één klap groener dan groen. En dat is natuurlijk precies wat we willen!

Niet alleen planten zijn leuk voor op je vensterbank. Check eens deze andere leuke styletips!

View this post on Instagram

• Op zoek naar een gave plant met een funky uitstraling? Dan is de Sanseveria jouw match made in heaven✨ Shop 'm online bij Choice of Green en wij bezorgen de plant gratis bij je thuis binnen 48 uur. ・・・ 📸: mooiwatplantendoen.nl ・・・ #choiceofgreen #sansevieria #sanseveria #kleinwoongeluk #indoorjungle #interieurinspiratie #houseplantsclub #kamerplanten #planten #plant #plantgang #plantsofinstagram #plantsplantsplants #talkplantytome #kamerplant #interieur #groeninhuis #plantstyling #interieurstyling #groen #plantjes

A post shared by Choice of Green (@choiceofgreen) on

Sanseveria

Een van de toppers als het op het overleven in tropische temperaturen aankomt, is de Sanseveria – ook wel de vrouwentong genoemd. Deze woestijnplant heeft niet veel water nodig en is gemakkelijk te onderhouden.

View this post on Instagram

#cycas is finally hanging in front of a picture I took in iceland (my most favourite country in the world) #contrast #cycasrevoluta #kokodama

A post shared by Brusselsgreenery (@brusselsgreenery) on

Cycas Revoluta

Haal het vakantiegevoel in huis met de varenpalm. Deze plant met groene, geveerde bladeren houdt van een lichte en zonnige plek.

View this post on Instagram

A post shared by بيحن لنغم الوتر …🎶🎼 (@hadeel_hruop) on

Cactussen

Want als ze het goed in de woestijn doen.. dan ook op jouw vensterbank! Op de redactie zijn we al langer fan van cactussen. Ze zijn makkelijk in de verzorging een staan onwijs leuk in jouw interieur. En dan maakt het eigenlijk niet eens uit of je ze het liefst in de woonkamer, slaapkamer of keuken neerzet.

Meer lezen over cactussen?

5 manieren om je cactus het middelpunt van je interieur te maken

View this post on Instagram

My dwarf umbrella plant is growing up so quickly ☺️ . . . . . #umbrellaplant #schefflera #scheffleraarboricola #botanical #indoorplants #houseplants #houseplantsofinstagram #tropicalplants #greenisgood #plantlove #plantlover #plantstagram #plantmom #planttherapy #talkplantytome #houseplantsclub

A post shared by c h a n e l f r a n c i s (@cfillustrative) on

Schefflera

De vingerboom heeft luchtzuiverende eigenschappen en baadt graag in zonlicht. Ideaal om een statement te maken op je vensterbank. Houd in de zomer de potgrond licht vochtig.

Meer lezen over planten?

Reageer op artikel:
Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank
Sluiten