Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 30 mei 2020

Dit moet je weten over het verzorgen van varens

Het is geen geheim dat wij dol zijn op kamerplanten en het verzorgen van onze groene vriendjes. Het is wel zo fijn om te weten hoe je specifieke planten de juiste verzorging moet geven. In dit artikel laten we je weten hoe je kamerplanten varens moet verzorgen.

Varens zijn frisse groene en vooral volle kamerplanten die tof staan in ieder interieur. Vaak is het een wilde bos die je interieur lekker levendig en speels maakt. Varens zijn niet altijd even makkelijk te verzorgen, maar zijn wel zeer veerkrachtig en herstellen prima als het even wat minder ging.

Hoe moet je kamerplanten varens verzorgen?

Varens komen in vele soorten en maten, maar veel van hen hebben een zelfde soort verzorging nodig.

Kamerplanten varens water geven

De varen is gek op een heleboel vocht! Zorg er dus voor dat de potgrond van jouw varen constant vochtig is. Laat de kluit niet uitdrogen, maar geef geen water in het hart van de plant.

Besproei de varen op regelmatige basis met een plantenspuit en geef de plant ook wekelijks wat plantenvoeding om ervoor te zorgen dat de plant er gezond en mooi uit blijft zien.

Omdat de varen zoveel van vocht houdt, is het ook een prima plant voor vochtigere plaatsen in huis zoals de badkamer. Planten zijn geweldig om je badkamer wat gezelliger te maken, maar niet iedere kamerplant overleeft het in zo’n vochtige omgeving. De varen overleeft het wel!

Licht en warmte

Geef de varen een lekker plekje in de halfschaduw want direct zonlicht is niet fijn voor deze groene vriend. Een standplaats in halfschaduw bootst de natuurlijke omstandigheden het beste na. Teveel licht kan ervoor zorgen dat de bladeren geel worden en dat de plant uiteindelijk in zijn geheel verkleurd.

Verder houdt de varen van een huiselijk temperatuurtje. ‘s Nachts is de minimale temperatuur 12 graden.

Meer lezen over de verzorging van kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

123PlantenMama BotanicaTuinen

Reageer op artikel:
Dit moet je weten over het verzorgen van varens
Sluiten