Deze kamerplanten wil je deze herfst in huis halen voor meer groen in huis

Brrr, het wordt nu toch écht herfst. De laatste lekker zomerdagen zijn voorbij. Er beginnen al blaadjes naar beneden te vallen, en de temperatuur is ook steeds minder aangenaam. Tijd om naar binnen te gaan, en je kamerplanten aan te passen op de laatste trends.

Want ja, zelfs kamerplanten tegenwoordig trendgevoelig. En laten we eerlijk zijn: wij grijpen elke gelegenheid aan om nieuwe planten in te slaan. Dat betekent overigens niet dat je je oude kamerplanten zonder pardon de deur uit moet doen – die mogen uiteraard gewoon lekker op hun plek blijven staan.

Kamerplanten die je deze herfst in huis wilt halen

1. Ficus Elastica

De Ficus Elastica, in het Nederland beter bekend als Rubberplant, heeft vrij donkere bladeren. Door deze mysterieuze, stevige bladeren is de plant dé eyecatcher in de winter. De kamerplant heeft iets dramatisch, en daar houden we wel van met dat sombere weer.

Pluspunten: als je een grote Ficus Elastica in huis hebt, is het heel leuk om er lichtjes in te hangen. Maak er een soort Kerstboom van, maar dan zonder de uitvallende naalden. Een win-win situatie.

2. Scindapsus Pictus

Na lang twijfelen heb ik deze plant afgelopen lente in huis gehaald: de Scindapsus Pictus. Deze plant heeft namelijk ontzettend mooie patronen op zijn bladeren waar je niet op uitgekeken raakt. De hartvormige bladeren maken de look van deze kamerplant helemaal af.

Nu zijn we een half jaar verder, en ik heb ‘m al twee keer kunnen stekken. Deze kamerplant is deze herfst dan ook by far mijn favoriet.

3. Sanseveria

Op zoek naar een plant die weinig verzorging nodig heeft, maar toch altijd fier overeind staat? Dan is de Sanseveria echt iets voor jou. De rechtopstaande, puntige bladeren met een prachtig patroon zorgen ervoor dat jouw interieur in één klap spannend wordt.

Ben je uitgekeken op de normale Sanseveria, die met die gele strepen aan de buitenkant van het blad? Zoek dan eens naar variaties op deze mooie kamerplant. Sansevieria Fernwood ‘Mikado’ is een kleine variant van de Sanseveria, en minstens net zo leuk. Zo houd je het nog een beetje afwisselend in huis.

Andere mooie kamerplanten voor jouw urban jungle

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kamerplanten wil je deze herfst in huis halen voor meer groen in huis
Sluiten