De hipste kamerplanten die je deze herfst in huis moet halen

De herfst komt steeds vaker om de hoek kijken. Er beginnen al blaadjes naar beneden te vallen, en de temperatuur is ook steeds minder aangenaam. Tijd om naar binnen te gaan, en je kamerplanten aan te passen op de laatste trends.

Want ja, zelfs kamerplanten tegenwoordig trendgevoelig. En laten we eerlijk zijn: wij grijpen elke gelegenheid aan om nieuwe planten in te slaan. Yay voor nog meer groen in huis!

Kamerplanten die je deze herfst in huis wilt halen

Ficus Elastica

De Ficus Elastica, in het Nederland beter bekend als Rubberplant, heeft vrij donkere bladeren. Door deze mysterieuze, stevige bladeren is de plant dé eyecatcher in de winter. De kamerplant heeft iets dramatisch, en daar houden we wel van met dat sombere weer.

Pluspunten: als je een grote Ficus Elastica in huis hebt, is het heel leuk om er lichtjes in te hangen. Maak er een soort Kerstboom van, maar dan zonder de uitvallende naalden. Een win-win situatie.

Scindapsus Pictus

Het is een plant die al een tijdje hoog bovenaan mijn eigen wish list staat: de Scindapsus Pictus. Deze plant heeft namelijk ontzettend mooie patronen op zijn bladeren waar je niet op uitgekeken raakt. De hartvormige bladeren maken de look van deze kamerplant helemaal af.

Sanseveria

Op zoek naar een plant die weinig verzorging nodig heeft, maar toch altijd fier overeind staat? Dan is de Sanseveria echt iets voor jou. De rechtopstaande, puntige bladeren met een prachtig patroon zorgen ervoor dat jouw interieur in één klap spannend wordt.

Ben je uitgekeken op de normale Sanseveria, die met die gele strepen aan de buitenkant van het blad? Zoek dan eens naar variaties op deze mooie kamerplant. Sansevieria Fernwood ‘Mikado’ is een kleine variant van de Sanseveria, en minstens net zo leuk. Zo houd je het nog een beetje afwisselend in huis.

Andere mooie kamerplanten voor jouw urban jungle

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
De hipste kamerplanten die je deze herfst in huis moet halen
Sluiten