Now is the time! Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken

Het stekken van planten is in no time ontzettend populair geworden. Op de Roomed redactie zijn we ook aan het stekken geslagen, en we kunnen alvast verklappen: er is níéts leukers dan het groot zien worden van je eigen stekjes. Wil jij ook beginnen met kamerplanten stekken, maar weet je niet zo goed welke planten behapbaar zijn voor beginners? Dan is dit lijstje met makkelijk te stekken kamerplanten voor jou geschreven.

Kamerplanten stekken (makkelijk!)

1. Graslelie

De graslelie krijgt als moederplant aan de steel kleine stengel die jij als zelfstandige plant groot kan laten worden. Het enige wat jij hoeft te doen, is het kleine dochterplantje afknippen en op water zetten. Zodra de wortels van de baby Graslelie tien centimeter groot zijn, kan hij zelfstandig in de potgrond.

2. Pannenkoekenplant

We hebben het al vaker gezegd: het stekken van de Pannenkoekenplant is een eitje. Naast de moederplant groeien vaak kleine plantjes, die je in een eigen bloempot verder kan laten groeien.

Fun fact: we hebben ook een InstagramTV video gemaakt over het stekken van de Pannenkoekenplant. Je bekijkt de video hier.

3. Kindje-op-moeders-schoot

What’s in the name: Kindje-op-moeders-schoot (beter bekend als Tolmiea menziesii) staat erom bekend om gemakkelijk te kunnen stekken. Dit doe je door een blad met uitlopers ongeveer 2-3 centimeter onder het moederblad af te knippen. De stek plant je in een pot met vochtige potgrond. Zorg ervoor dat het blad de potgrond raakt, want hier groeien de wortels uit.

Daarna kan je óf een plastic zakje om de pot heen doen (om de luchtvochtigheid hoog te houden), óf de plant elke dag nevelen met water. Na ongeveer twee weken in een vochtige omgeving zullen er wortels groeien.

4. Bananenplant

Ook een Bananenplant (Musa Dwarf) maakt zijn eigen stekjes. Deze baby’s groeien aan de zijkant van de moederplant. Wacht bij het stekken van een bananenplant wel tot de stekjes tien tot twintig centimeter groot zijn voordat je ze van de moederplant weghaalt.

Dat verwijderen van de moederplant doe je door de wortels zo veel mogelijk voorzichtig los te peuteren van de moederplant. Houd je nog een klein stukje over dat vast zit aan de stam van de moederplant? Dan kan je het stekje met een schoon, scherp mesje afsnijden. De pups zet je voorzichtig in een eigen potje met potgrond.

Lees ook: Dit is de beste manier om een bananenplant te stekken

Meer lezen over kamerplanten stekken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Now is the time! Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken
Sluiten