Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 20 sep 2018

Kamerplanten: alles wat je moet weten over planten in je interieur

Het is geen geheim dat we bij Roomed ontzettend houden van kamerplanten. Het liefst zetten we ons hele interieur vol om een urban jungle te creëren. Waarschijnlijk is het dan ook geen verassing dat we de afgelopen tijd veel over dit onderwerp geschreven hebben. Daarom bundelen we al deze artikelen tot een mega-artikel met alles wat je moet weten over kamerplanten in je interieur.

Als je alle artikelen leest, ben je helemaal op de hoogte van de allerlaatste plantentrends, weet je precies hoe je planten moet verzorgen én weet je ook zeker dat jouw kamerplanten niet giftig zijn voor je huisdier.

Een kamerplant kopen

Stap 1 is natuurlijk het kopen van een kamerplant. Maar er zijn zo veel verschillende soorten kamerplanten. Hoe maak je een keuze uit al die mogelijkheden? Welke kamerplant past het beste in jouw interieur?

Lees verder → Kamerplant kopen? Dit zijn alle soorten kamerplanten op een rijtje

Lees verder → Plantspiration: dit zijn de allerleukste kamerplanten voor in jouw interieur

Goedkope kamerplanten

Heb je geen groot budget om een kamerplant aan te schaffen, maar wil je wel graag wat groens in huis? Geen probleem, er zijn heel veel goedkope kamerplanten die van jouw huis een urban jungle maken.

Lees verder → Good to know: deze goedkope kamerplanten staan fantastisch in elk interieur

Kamerplanten verzorgen, hoe doe je dat?

Kamerplanten verzorgen kan lastig zijn. Elke kamerplant is immers anders, en heeft een andere verzorging nodig. Sommige kamerplanten houden van een licht plekje, andere kamerplanten overleven veel liever in het donker. Gelukkig hebben we in de loop der jaren veel tips weten te verzamelen die jou een echte kamerplant-professional maken.

Lees verder → Kamerplanten verzorgen: 5 tips die jou een professional maken

Veilige kamerplanten voor huisdieren

Welke kamerplanten kan je kiezen als je een viervoeter in huis hebt? Het was voor Roomed’s Sharon ook nog een raadsel voordat ze een kitten in huis had. Met wat zoek- en speurwerk hebben we een lijstje voor je gemaakt met planten die níét giftig zijn voor honden en katten. Dat geeft wel zo’n fijn gevoel.

Lees verder → Een viervoeter in huis? Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren

Giftige kamerplanten voor huisdieren

Naast dat er genoeg veilige planten voor huisdieren bestaan, zijn er helaas ook een aantal giftige kamerplanten. Niet leuk om in huis te hebben, want je wilt natuurlijk niet dat je hond of kat ziek wordt door het eten van een giftige plant.

Lees verder → Goede vraag: welke planten zijn giftig voor katten?

Kamerplanten houden je kamer koel

Wist je dat er kamerplanten zijn die je huis koel kunnen houden. Deze kamerplanten trotseren (letterlijk!) de hitte. En da’s wel zo fijn als er weer een warme week in het vooruitzicht is. Met slimme planten zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte minder wordt. Minder luchtvochtigheid = een koeler huis.

Lees meer → 4 x kamerplanten die de hitte trotseren en je huis koel houden

Door kamerplanten voel je je mentaal beter

Kamerplanten zijn niet alleen gezellig om naar te kijken, maar kunnen ook veel doen voor jouw mental issues. En ja, dat is wetenschappelijk bewezen. Op magische wijze zijn deze prachtige kamerplanten goed voor je humeur. Een leuk cadeau voor jouw huisgenoot die altijd zo chagrijnig thuis komt, of voor die ene grumpy collega.

Lees verder → Door deze 5 kamerplanten voel je je mentaal beter (en dat is wetenschappelijk bewezen)

Vetplanten

Onze favoriete planten zijn toch echt wel vetplanten. Vetplanten zijn gemakkelijk te onderhouden (en dan bedoelen we ook écht gemakkelijke), zien er vrolijk uit en kunnen wel tegen een stootje.

Lees verder → Stiekem toch wel de leukste kamerplanten: vetplanten

Grote kamerplanten

Als je een tropisch of mediterraans paradijs in je woonkamer wilt creëren, is minstens één grote kamerplant onmisbaar. In de woonkamer, de slaapkamer of zelfs op het toilet, wij zijn dol op grote kamerplanten.

Lees verder → Jungle vibes met grote kamerplanten in de woonkamer

Donker huis? Ga voor deze kamerplanten

Niet alle kamerplanten houden van een licht plekje in de vensterbank. Er zijn juist ook een aantal planten die het heerlijk vinden om in het donker te staan.

Lees verder → Deze kamerplanten blijven zelfs in het meest donkere huis in leven!

Lees verder → 5 x planten die ook in het donker prima overleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamerplanten: alles wat je moet weten over planten in je interieur
Sluiten