Haal meer kleur in huis met deze kamerplanten met roze bladeren

Meer kleur in huis is eigenlijk altijd een goed idee. Je kunt dit – naast een opvallend kleurtje op de muur – op veel verschillende manieren voor elkaar krijgen. Planten zorgen voor een natuurlijke en levendige look, maar wist je dat er ook prachtige kamerplanten met roze bladeren zijn?

Daarmee sla je dus twee vliegen in één klap: een natuurlijke look met tegelijkertijd lekker veel kleur. Wij zijn fan, en wij gokken dat jij dat na het zien van het volgende lijstje met kleurrijke planten ook zult zijn. Scroll snel verder!

Kamerplanten met roze bladeren

Calathea fusion white

We beginnen met een van onze all time favorites: de Calathea. De plant is er in meerdere prachtige soorten, maar als je op zoek bent naar roze bladeren, ga dan voor de Fusion White variant. Deze bladeren hebben een soort witte strepen, die door de paars-rode achterkant van de bladeren een roze gloed krijgen.

Tip: zet een lamp onder de Calathea en laat die subtiel door de bladeren naar boven schijnen. Zo lichten de bladeren letterlijk op creëer je – in combinatie met een witte muur – een prachtige gekleurde gloed in huis!

Echeveria

De Echeveria is een vetplant en heeft dus weinig verzorging nodig. Hij heeft de prachtige vorm van een roos in bloei. De plant is er in veel verschillende tinten en vormen, dus je kunt makkelijk een uniek exemplaar shoppen!

Siernetel

Deze plant is er in allerlei soorten en maten, maar altijd prachtig van kleur. Hij wordt ook wel coleus of ‘Black Dragon’ genoemd. Zet ‘m in de schaduw op een koele plek, dan doet de plant het ‘t best en wordt de kleur het mooist.

Caladium

Deze prachtige kamerplant kunnen we niet in het lijstje laten ontbreken. Want wauw, de bijna doorzichtige bladeren van deze kamerplant zijn wat ons betreft sprookjesachtig mooi.

Aglaonema Commutatum

Deze plant heeft een soort gespikkelde bladeren die naar binnen toe steeds meer kleur krijgen. Door het felle en drukke patroon van de bladeren is dit een echte eye-catcher in je interieur!

Meer over de mooiste kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal meer kleur in huis met deze kamerplanten met roze bladeren
Sluiten