Deze kamerplanten met grote bladeren staan prachtig in élk interieur

Op de Roomed redactie waarderen we kleine én grote kamerplanten, maar kamerplanten met grote bladeren hebben toch wel een speciaal plekje in ons hart. Daarom speciaal voor mede-plantenliefhebbers: dit zijn onze favo kamerplanten met grote bladeren.

En ja, zelfs in een kleine woonkamer is er vaak nog wel een plekje te vinden voor een kamerplant met grote bladeren. Schuif eens met meubels om een plekje vrij te maken, of zet die grote kamerplant op een onverwachte plek. Naast de bank, om maar een voorbeeld te noemen.

Op zoek naar een kamerplant met grote bladeren?

Strelitzia Nicolai

Als je op zoek bent naar een echte eyecatcher in huis, ga dan voor de Strelitzia Nicolai. Met zijn dunne stengels en immense grote bladeren is dit dé kamerplant waar je meteen een jungle gevoel van krijgt. Met een beetje geluk en héél veel geduld krijg je ook prachtige oranje bloemen, maar dat kan wel eens een paar jaar duren.

Vioolbladplant

De bladeren van de vioolbladplant kunnen immens groot worden. Deze plant staat ook wel bekend als tabaksplant of Ficus Lyrata. Hij is verkrijgbaar op stam, maar ook met bladeren vanaf de grond.

Dieffenbachia

Nog zo’n prachtige kamerplant met grote bladeren is de Dieffenbachia. De tekeningen op die grote bladeren zijn prachtig gedetailleerd. Maar let op: deze kamerplant is wel hartstikke giftig. Geen goeie match voor een huis met huisdieren dus.

Alocasia

Je kunt jonge Alocasia’s kopen waar het blad nog niet zo groot van is, maar als je een volwassen Alocasia op de kop kunt tikken, zul je ervan versteld staan hoe groot die bladeren kunnen worden.

Kijk maar eens naar een Alocasia Polly, Alocasia Portodora en de Alocasia Wentii. Alledrie prachtige kamerplanten met grote bladeren. Ze zijn niet heel gemakkelijk in de verzorging, maar met een beetje liefde en aandacht kunnen deze planten de eyecatcher in jouw interieur worden.

Calathea Orbifolia

Oh my my, mijn favoriete Calathea. De Calathea Orbifolia staat sinds een paar dagen te shinen in mijn slaapkamer, en ik word er elke keer weer blij van. Ik kocht een vrij grote variant, van ongeveer een meter hoog. De bladeren van deze volwassen kamerplant zijn dan ook indrukwekkend groot.

Monstera

Hoewel de grote bladeren van de Monstera vaak meer gaten dan blad bevatten, mag de Monstera eigenlijk niet in dit lijstje ontbreken. De Monstera kan namelijk écht een grote kamerplant worden.

De bladeren van deze kamerplant worden groter naar mate hij het meer naar zijn zin heeft. Zet ‘m dus op een lichte plek zonder direct zonlicht, en je kunt de bladeren bijna zíén groeien.

Liever andere kamerplanten shoppen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kamerplanten met grote bladeren staan prachtig in élk interieur
Sluiten