Iris Wijnands
Iris Wijnands Planten en bloemen 8 nov 2019

Voor in je woonkamer: 7 kamerplanten met bloemen die prachtig in huis staan

Groen in huis is hartstikke fijn. Maar what about al die prachtige bloemen? Die zijn natuurlijk ook welkom in onze woonkamers. Dit is een lijstje van kamerplanten met bloemen die jij in huis kan halen om niet alleen groen, maar ook prachtige bloemen in huis kan halen.

Na het lezen van dit artikel heb je meteen zin om naar het tuincentrum of de plantenwinkel te gaan. Dit zijn 9 kamerplanten met bloemen die ook in huis ontzettend mooi zijn.

7 prachtige kamerplanten met bloemen om nú in huis te halen

Cyclaam

De Cyclaam is een knolvormige kamerplant met hartvormige bladeren en mooie bloemen die als prachtige vlaggen op steeltjes staan. De plant heeft liever geen direct water op de knolletjes. Om de dag wat water in de schotel gieten is prima.

Begonia

Deze binnen- en buitenplant is een lange periode van het jaar meer bloem dan groen. Er zijn meer dan 1000 soorten begonia’s, dus er zit er vast wel een voor jou bij.

Lippenstiftplant

Aeschynanthus pulcher, dat is een hele mond vol voor kamerplanten met bloemen, of niet? Wij noemen ze gewoon Lippenstiftplanten. Waarom? Nou, deze plant krijgt rode kleine bloemetjes aan de uiteindes en die lijken een beetje op, je raadt het al, lippenstiftjes.

Medinilla

Zoek je kamerplanten met opvallende bloemen? De Medinilla heeft niet alleen opvallende bladeren, maar de prachtige bloemen aan hangende stelen, die stelen de show. Geef de Medinilla pas water wanneer de grond echt droog is. Wanneer de bloemen bloeien, kunnen ze dat 3 tot 6 maanden blijven doen.

> Zien hoe zo’n Medinilla in huis staat? Deze woonkamer draait om de prachtige Medinilla – en dat zou vaker moeten gebeuren

Flamingoplant

Deze exotische plant doet met zijn roze bladeren ons denken aan flamingo’s, vandaar ook de naam. De Latijnse naam is Anthurium Amalia Elegance. Elegant, dat is deze plant zeker!

Lees ook: Waarom we allemaal de Latijnse namen van planten zouden moeten leren

Vlinderorchidee

De Phalaenopsis, ook wel bekend als Vlinderorchidee, komt oorspronkelijk uit tropische regenwouden. Toch vertoeven deze mooie kamerplanten met bloemen graag in de Nederlandse huiskamers. De plant heeft een lange bloeiduur en is één van de weinige orchideeënsoorten die meerdere bloemtakken per jaar geeft.

Tempelboom

Funfact: de Tempelboom (Plumeria Alba) is door priesters en missionarissen verspreid naar Amerika en Australië. De Plumeria heeft een bijzondere betekenis in de Polynesische cultuur. De bloem wordt over de linker oor gedragen om te laten zien of een vrouw een relatie zoekt.

Dus, ben jij opzoek naar een relatie? Haal dan een Tempelboom in huis! Ben je bezet? Dan ook, want in de Hindoe cultuur staat de bloem juist symbool voor trouw.

Na het lezen over kamerplanten met bloemen nieuwsgierig naar meer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor in je woonkamer: 7 kamerplanten met bloemen die prachtig in huis staan
Sluiten