Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 14 jul 2020

Van TikTok kun je leren: hacks voor het verzorgen van je kamerplanten

TikTok’er Reagan Kastner werkt in haar dagelijkse leven met kamerplanten en daarom weet ze daar ontzettend veel van. Op TikTok geeft ze allemaal handige kamerplanten-hacks om ervoor te zorgen dat jouw planten mooi en verzorgd blijven.

Het is geen geheim dat wij van Roomed dol zijn op groene levendige kamerplanten. We hadden nooit gedacht dat wij iets zouden leren van TikTok, maar Reagan vertelt onwijs handige dingen.

Kamerplanten-hacks op TikTok

@reagankastner

I work with houseplants for a living, and here is a better way to water super dry plants #houseplants #lifehacks #natureathome #plantparents #plantmom

♬ original sound – reagankastner

1. Een betere manier om water te geven

In deze TikTok laat Reagan een handige manier zien om je planten water te geven. Soms is de aarde in een potje namelijk iets te hoog waardoor het water over de rand van het potje loopt. Dat wil je liever niet hebben.

@reagankastner

Plant Hack: YOU have the superpower to know when ANY PLANT needs watering #houseplants #plantparents #natureathome #plantdoctor #houseplants

♬ original sound – reagankastner

2. Checken of je plant water nodig heeft

Op deze kamerplanten-hack komt Reagan terug in meerdere TikToks. Ze gebruikt namelijk een zeer handige methode om te checken of een plant water nodig heeft.

De meeste mensen voelen een beetje aan de bovenkant van de aarde of het droog is, maar eigenlijk moet je je vinger dieper in de plant stoppen om écht te weten wat de groene vriend nodig heeft.

@reagankastner

Plant Hack! I know you love to mist your plants, but I want you to know the risks ? #houseplants #houseplant #plantparent #plantlady #monstera

♬ original sound – reagankastner

3. Sproeien kan je plant doden

Veel kamerplanten houden van veel vocht en daarom krijgen we vaak aangeraden planten te sproeien. Wist je dat teveel sproeien je plant kan doden? Druppels kunnen makkelijk achterblijven op de plant en op die manier zorgen voor rottende bladeren.

@reagankastner

Plant Hack! The most effective ways to help your humidity loving houseplants #houseplants #plantparents #diyhow #calathea #planttips

♬ original sound – reagankastner

4. Zo zorg je voor een vochtige omgeving

Heeft jouw plant veel vocht nodig, maar ben je er dus net achter gekomen dat sproeien niet altijd handig is? Er zijn andere manieren om je kamerplant meer vocht te geven.

Zet de plant bijvoorbeeld op een vochtige plek in de badkamer of in de buurt van andere planten.

> Lees ook: Een badkamer vol planten: deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer

@reagankastner

Plant Hack ? Brand new plant parent? Get this guy!!! #houseplant #plantparents #millennials #plantlady #snakeplant #greenthumb

♬ original sound – reagankastner

5. De makkelijkste plant om in huis te halen

Reagan geeft niet alleen TikTok kamerplanten-hacks over de verzorging, maar ook welke planten gaaf zijn voor in je interieur.

Lees hier over makkelijke planten om in huis te halen. Reagan voegt daaraan toe dat volgens haar de Vrouwenplant om meerdere redenen een mooie en makkelijke plant is om aan te schaffen als beginner.

Meer advies over de verzorging van kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van TikTok kun je leren: hacks voor het verzorgen van je kamerplanten
Sluiten