Planteneigenaren opgelet: dit is dé kamerplanten hack

Voor de planteneigenaren onder ons, we hebben dé kamerplanten hack uitgevonden en we delen hem graag met jullie. Als het goed is zorg je al heel goed voor je kamerplanten en geef je ze liefde, water en wat zon.

Toch is er (blijkbaar) iets wat je vergeet wat ervoor zorgt dat jouw kamerplanten nóg gezonder worden. Wij delen de hack met jullie.

Het probleem

Jouw kamerplant leeft (waarschijnlijk) in een plantenbak vol met potgrond. Deze potgrond geeft voedingstoffen af aan je plant maar geef ook zuurstof door aan de wortels, erg belangrijk dus.

Zo origineel – dit is Bakkes, en Bakkes is een bijzettafel en plantenbak in één


Je geeft water aan de plant zodat de wortels dit kunnen opnemen, maar wat kan je doen om jouw plant extra zuurstof te geven?

De potgrond van jouw plant kan in de loop van de tijd dichter en vaster worden. Geen zorgen, dit is niet gek en gebeurt bij waarschijnlijk elke kamerplant. De grond wordt dichter doordat je de plant water geeft en omdat deze grond zich dan gaat verdichten rond de wortels.

Hierdoor is er geen ruimte meer over voor zuurstof in de potgrond en dit heeft jouw plant wel hard nodig. Hij kan hierdoor gestrest raken, gaan hangen of gele bladeren krijgen.

De kamerplanten hack

Gelukkig is hier een hele handig oplossing voor. Je hebt hiervoor alleen een eetstokje of potlood nodig, snuffel dus even goed rond thuis en je kan zo beginnen.

Je kan nu een stokje/potlood voorzichtig diep in de grond steken. Herhaal dit meerdere keren over het hele oppervlak van de grond. Misschien hoor je wat breken (waarschijnlijk wortels) maar dat is niet erg, deze groeien namelijk sterker terug.

Help, mijn planten worden te groot! Zo houd jij je urban jungle in toom


Wees dus niet bang en druk de grond goed los tot je bij de bodem komt. Als dit is gelukt mag jij je kamerplant water geven en je zal meteen verschil zien en horen.

Het water zal een suizend of krakend geluid maken omdat het meteen in de grond trekt door de nieuwe gaten (jouw zelfgecreëerde beluchting).

Check af en toe opnieuw met een stok hoe ‘vast’ de potgrond is en herhaal, wanneer nodig, de kamerplanten hack nog een keer. Door deze hack verbeter je de gezondheid van je plant en zijn jouw planten je forever dankbaar.

Een lesje kamerplanten verzorgen: dit zijn de meest gemaakte fouten


Kamerplanten hack
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Planteneigenaren opgelet: dit is dé kamerplanten hack
Sluiten