Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Uncategorized 1 aug 2018

Jungle vibes met grote kamerplanten in de woonkamer

Als je een tropisch of mediterraans paradijs in je woonkamer wilt creëren, is minstens één grote kamerplant onmisbaar. In de woonkamer, de slaapkamer of zelfs op het toilet, wij zijn dol op grote kamerplanten.

Grote kamerplanten

Heb je een ruime woonkamer? Dan zal een grote kamerplant niet misstaan. Sterker nog: een grote plant kan de echte eyecatcher van jouw kamer zijn. Ken je deze kamerplanten al?

De gatenplant

Dikke stengels en grote glanzende ronde bladen met gaten. Dat is de Monstera a.k.a de gatenplant. De perfecte plant voor als je geen groene vingers hebt of als je weinig thuis bent.

Het lijkt misschien op een plant die veel verzorging nodig heeft, maar niets is minder waar. Meer dan een scheutje water en een zonnestraal heeft de plant niet nodig. En zelfs als je een keer het scheutje water vergeet, is er geen reden tot paniek. De plant redt zich prima in droge tijden.

Grote kamerplanten voor in huis

De Kentia palm

Dit tropisch plantje kan heel groot worden en staat zó mooi in lege hoekjes. De plant heeft niet veel licht nodig en doet het daarom erg goed in hoekjes. Op zich is de Kentia Palm makkelijk te verzorgen.

Houd er alleen wel rekening mee dat de plant altijd in vochtig water moet staan. Met nadruk op vochtig, want echt nat mag de potgrond niet zijn. Regelmatig kleine hoeveelheden water is alles wat deze plant nodig heeft en liefde, planten hebben altijd liefde nodig.

Grote kamerplanten voor in huis

De geldboom

Wie zei dat geld niet aan bomen groeit had gelijk, want zelfs aan de geldboom groeien helaas geen briefjes van tien of meer. De Pachira aquatica (de Latijnse naam) heeft zijn naam te danken aan verhalen uit de Verre Oosten. De bladeren van de gevlochten plant zouden namelijk geld kunnen vangen. Het is een plant die weinig licht nodig heeft en genoeg heeft aan eens per drie weken wat water.

Pas als de stam is uitgedroogd is de plant toe aan water. Als de balderen geel kleuren kan je de plant het best verplaatsen naar een plek met minder zonlicht. Het liefst voor een raam op het noorden. En bladuitval voorkom je door de bladeren nat te sproeien.

Grote kamerplanten voor in huis

De Dracaena

De Dracaena vind je terug in veel huishoudens en kan niet ontbreken in dit lijst van grote kamerplanten. Ook deze plant is makkelijk te verzorgen en dat is altijd fijn!

De naam doet je misschien denken aan Dracula en dat is voor je kat jammer genoeg wel een beetje waar. Deze plant kan namelijk giftig zijn voor je kat! De plant bevat het stofje saponin en daar kan je kat heel ziek van worden.

Grote kamerplanten voor in huis
Bakker

>> Grote kamerplant gekocht? Dit is hoe je ‘m verzorgt

De prijs van grote kamerplanten

Het prijskaartje dat hangt aan een grote kamerplant is helaas een stuk groter dan die van een kleinere plant. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de plant klein aan te schaffen en de natuur haar gang te laten gaan. Dat duurt wel even, maar hé je krijgt er wel wat groots voor terug!

De kracht van een mooie kamerplant

Wist je dat kamerplanten ook een functie kunnen hebben? Met deze planten in de slaapkamer schijn je beter te slapen. En vergeet ook niet om wat leuke vetplanten in huis te zetten, want stiekem is zo’n plant met weinig verzorging toch wel fijn. En voor de zekerheid hebben we ook alle kamerplanten die je in huis moét halen even voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jungle vibes met grote kamerplanten in de woonkamer
Sluiten