Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 3 jun 2021

Zaterdag in de Lidl folder: groene hydroponie planten in glas

We hebben weer een goeie deal uit de Lidl folder voor je gespot! Afgelopen zondag schreven we al over het insectenhotel uit de folder, maar op de allerlaatste pagina stond ook een kamerplanten actie die we graag met jullie willen delen.

Vanaf aanstaande zaterdag scoor je namelijk groene planten op water in een cilindervormig glas. Dit ziet er nog eens leuk uit in de vensterbank.

De planten leven op basis van hydroponie, wat betekent dat de planten geen aarde nodig hebben en puur en alleen op water leven. We schreven er al eens eerder over in het onderstaande artikel:

Alles wat je wilt weten over hydroponie: planten op water laten groeien

Kamerplanten de Lidl folder week 22 2021

Deze planten uit de Lidl folder week 22 2021 kan je dan ook gewoon op water laten staan. De wortels zijn gewend om in een laagje water te groeien en hier de stoffen uit te halen die ze nodig hebben. Vergeet niet dat je het water wekelijks moet aanvullen met vers water, en het kan geen kwaad om het water ook af en toe helemaal te verversen.

lidl folder week 22 2021 kamerplanten in glas
Bron: Lidl folder week 22 2021

Op de foto zien we onder andere de Sanseveria, een Calathea en de Clusia. Al deze planten zijn inderdaad geschikt om voor een langere tijd op water te zetten. Ben je het water zat? Dan kan je ze daarna gewoon in de volle aarde zetten en ze daar verder laten groeien.

40 centimeter hoog

De planten lijken op het eerste gezicht misschien wat klein, maar vergis je niet: het cilindervormige glas is maar liefst 40 centimeter hoog en de grootte van de planten is gelijk aan potmaat 12. Dat is dus behoorlijk wat en zeker geen stekje!

Wil je ze na het lezen van dit artikel ook meteen in huis halen? Snappen we. Deze planten zijn vanaf zaterdag 5 juni te vinden in elk Lidl-filiaal en je betaalt er slechts €9,99 voor. Een koopje, al zeggen we het zelf. De actie zelf checken doe je op de laatste pagina van deze folder.

Wat fijn: Lidl denkt aan de bijen en heeft een insectenhotel in de folder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zaterdag in de Lidl folder: groene hydroponie planten in glas
Sluiten