Doe deze dagelijkse taak om je kamerplanten gezond te houden

Het blijft een bekende struggle: je kamerplanten gezond houden. Toch hoeft een huis vol gezonde en gelukkige planten niet moeilijk te zijn. Door de volgende (makkelijke) dagelijkse taak te doen, houd jij je kamerplanten zo gezond mogelijk.

Dagelijkse taak om je kamerplanten gezond te houden

Om dagelijks te kunnen genieten van je planten is het goed om ze ook in de gaten te blijven houden. Genieten én observeren dus en dat doe je niet alleen met je ogen: voel (aan de bodem of hij vochtig genoeg is), ruik en kijk naar de plant en check of hij nog gezond is.

Je planten roepen als het ware om hulp en als het niet goed met ze gaat zijn ze supergoed in het communiceren via de bladeren. Maar je moet het wel zien, observeren is dé sleutel tot gezonde kamerplanten.

Planteneigenaren opgelet: dit is dé kamerplanten hack

Als je het moeilijk vindt om al je planten elke dag te controleren (of je gewoon een hele urban jungle in huis hebt) kan je het ook verdelen in dagen. Zo kan je op maandag de huiskamerplanten controleren, op dinsdag de keukenplanten, enzovoort.

Een ongezonde plant

Als de bladeren van jouw plant hangen of bruin worden, heeft hij waarschijnlijk wat water nodig. Als ook de grond erg droog is en wegtrekt van de randen van de pot dan is het ernstig, geef hem regelmatig flink wat water en zorg dat het overtollige water altijd weg kan lopen.

Gele bladeren ontstaan door te veel water (is het dan nooit goed?). Je plant heeft even tijd nodig om uit te drogen en je kan hem helpen door hem iets meer bij het licht te plaatsen.

Leer je planten kennen

Neem goed de tijd om je planten te leren kennen, het zijn inmiddels je beste groene huisgenoten. Wat hebben ze nodig, zijn ze sterk of moet je ze af en toe wat extra liefde geven?

Zoek het tot op de bodem (van de plant) uit en mis geen enkel belangrijk detail. Mocht je nu geen tijd hebben om je planten elke dag te controleren, dan is eens in de zoveel dagen ook oké. Bekijk ze goed en zoek op wat ze nodig hebben als er iets fout gaat.

Zwarte vingers? Deze kamerplanten zijn goedkoop én makkelijk te verzorgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Doe deze dagelijkse taak om je kamerplanten gezond te houden
Sluiten