Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 4 feb 2022

Lucky you: 5 kamerplanten die volgens bijgeloof geluk geven

Ben je op zoek naar een aantal toffe kamerplanten voor een verfrissende, natuurlijke look in je huisje? Naast dat die groene vriendjes ontzettend gezellig staan, zorgen sommigen ook nog eens voor geluk én rijkdom.

Een mooiere combinatie kan je niet hebben toch? Wij gingen op zoek naar kamerplanten die geluk beloven te brengen. Ready?

5 kamerplanten die zorgen voor geluk

1. Orchideeën

De orchidee heet officieel een vlinderorchidee en heeft zijn naam te danken aan het feit dat de bloemen doen denken aan een vlinder. Het is dan ook een herkenbare plant, die voorkomt in allerlei kleuren. Denk aan een lila paarse, zalmroze, wit of abrikoos. Een voordeel want je kunt er dus eentje uitzoeken die perfect in je interieur past. De plant geeft je huis een welvarende uitstraling en vrolijkt met zijn kleuren iedere ruimte wel op.

Een ander voordeel is dat hij symbool staat voor vruchtbaarheid en overvloed. Het belangrijkste bij de orchidee is dat je hem niet te veel water geeft, hierdoor kunnen de wortels namelijk gaan rotten.

Laat de kweekpot eens per week 20 minuten weken in water. Zo kunnen de wortels van de orchidee zelf bepalen hoeveel water hij opneemt.

2. Pilea, pannenkoekenplant

De pilea, ook wel de pannenkoekenplant, was populair in de jaren ’70 en is tegenwoordig ook weer trendy. Met z’n ronde bladeren, die lijken op pannekoekjes of munten, is het dan ook een ware eyecatcher in je interieur. Daarnaast is het een makkelijke kamerplant, want hij blijft lang mooi en heeft relatief weinig verzorging nodig.

De pilea is het meest vrolijk wanneer je hem op een plek zet met daglicht maar zónder direct zonlicht, want dan kunnen de bladeren verschroeien. Volgens Aparment Therapy symboliseren de bladeren voorspoed en geluk. Ook leuk: geef hem aan iemand cadeau, dit verhoogt het gelukt.

5 underdog kamerplanten die nét zo leuk zijn als je monstera of pannenkoekplant

3. Bromelia

Een vrolijke bromelia in je stulpje zorgt voor een hoop gezelligheid en een tropische twist. In het wild groeit de plant in Brazilië en staat daar bekend als een ‘levend feestje’. De plant symboliseert ook nog eens geluk en voorspoed.

Goed nieuws voor als je niet in het bezit bent van groene vingers: de plant heeft bijna geen verzorging nodig. Van oorsprong staat hij in een droge omgeving, dus het is een echte survivor. Natuurlijk moet je hem wel af en toe verwennen met een scheut water en hij is geen fan van direct zonlicht.

4. Jade plant

Krap bij kas? Overweeg dan de crassulaplant, die ook wel Jade of geldboom wordt genoemd. Het groene vriendje zorgt namelijk voor rijkdom, voorspoed en geeft je extra geluk wanneer je hem cadeau doet aan iemand.

De vetplant behoort tot de Crassulaceae familie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Met z’n dikke bladeren houdt hij veel water vast en zit hij dus niet te wachten op een verdrinkingsdood. Geef hem dus alleen wat water zodra de grond droog is.

5. Zamioculcas plant

Deze moderne plant, ook wel de Emerald of ZZ-plant, werd afgelopen jaren steeds populairder in Nederland en België. Dit heeft hij te danken aan het eenvoudige onderhoud. Met zijn wortels en stam slaat hij veel water op als reserve en daarom hoef je hem dus niet veel water te geven.

Houd er wel rekening mee dat je hem regelmatig verpot wegens zijn sterke en dikke wortels. Na verloop van tijd kunnen deze de plantenpot namelijk kapot maken. Ook deze Zamioculcas plant staat symbool voor rijkdom en kan je dus flinke fortuin brengen.

Wil je zelf een plant terrarium maken? Gebruik dan déze planten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Lucky you: 5 kamerplanten die volgens bijgeloof geluk geven
Sluiten