Wat hebben kamerplanten en kaneel met elkaar te maken? Meer dan je denkt!

Normaal gesproken gebruik je kaneel vooral in de keuken. Dit keer gaan we het anders doen: we gebruiken het bij onze planten. Kamerplanten en kaneel zijn namelijk elkaars beste vrienden. Wij zullen in dit artikel vertellen waarom dat zo is.

Ze hebben namelijk meer met elkaar te maken dan je denkt.

Kamerplanten en kaneel

Kaneel is erg goed voor kamerplanten en het heeft niet één voordeel maar veel meer. Zowel je kamerplanten, je tuinplanten en alle andere groene vrienden in huis zullen je dankbaar zijn. Snel een potje kaneel halen dus om jouw planten mee te verwennen.

Zo zorg je ervoor dat jouw katten van je kamerplanten afblijven

1. Het houdt insecten en ongedierte weg

De geur van kaneel vinden insecten en ongedierte verschrikkelijk. Om ze weg te houden van je planten kan je dus wat kaneel (in poedervorm) door de potgrond doen of gewoon op de grond strooien. Zo blijven ze zeker weten weg. Fijn voor jou én de plant.

2. Ook schimmel is geen fan van kaneel

Schimmels wil je niet op je planten hebben maar de middelen om dit te bestrijden zijn vaak erg chemisch. Kaneel is (weer) de oplossing. Strooi wat kaneel op de plek van de schimmel. Zo kan het zich niet verspreiden.

3. Kamerplanten en kaneel voor het herstellen

Nog een voordeel van kaneel is dat het helpt om (snoei)wonden van je plant te helen. Als je kaneel op de wond strooit zal deze minder snel infecteren. Hierdoor zal de wond dus sneller herstellen en heb jij in no time weer een plant zonder wondjes. Ideaal!

4. Kaneel als superfood

Wij van Roomed zijn dol op stekjes. In tuinwinkels vind je veel verschillende zaaisels om de groei van jouw stekje(s) te bevorderen. Maar hiervoor hoef je eigenlijk helemaal niet naar de winkel.

Dip het uiteinde van het plantje in een beetje kaneel voordat je hem gaat verpotten. Dit zal je stekje een boost geven en zal hem sneller laten groeien. Wij hebben vanaf nu in ieder geval standaard een potje kaneel in huis.

Keuzehulp bij planten kiezen: zo kies je een kamerplant die perfect bij jou past

Kamerplanten en kaneel
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HomedecoRTLnieuws

Reageer op artikel:
Wat hebben kamerplanten en kaneel met elkaar te maken? Meer dan je denkt!
Sluiten