Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 7 okt 2018

Deze 6 kamerplanten blijven zelfs in het meest donkere huis in leven

Als je Roomed regelmatig bezoekt, weet je dat wij dol zijn op planten. En dan weet je ook dat wij stiekem eigenlijk niet zo goed zijn in het verzorgen van onze kamerplanten. Regelmatig leggen de planten op de Roomed redactie het loodje en we slaagden er zelfs in een cactus dood te laten gaan. De reden? Ons kantoor bevindt zich grotendeels ondergronds en de planten op ons bureau krijgen dus simpel niet voldoende licht. Het ligt dus niet aan ons!

Dit inspireerde ons om eens op zoek te gaan naar planten die weinig licht nodig hebben. En de zoekactie is geslaagd; maar liefst zeven planten haalden het lijstje.

1. Calathea

Deze plant doet het niet goed in direct zonlicht en staat dus perfect in een donkere kamer. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft.

2. Aspidistra

Voor deze plant moet je geduld hebben. Hij groeit namelijk erg langzaam, maar kan goed tegen zowel hoge als lage temperaturen.

3. Dumb Canes (dieffenbachia)

Deze plant mag je gerust achter het gordijn stoppen. De plant kan namelijk goed groeien door verspreid licht!

4. Sansevieria trifasciata

Dit is een van onze favorieten, omdat de Sasevieria er super cool uitziet én heel weinig verzorging en licht nodig heeft.

5. Peace Lilly (lepelplant)

Als je nogal snel vergeet om je planten water te geven, dan is deze plant perfect voor jou én uiteraard heeft ook deze geen licht nodig.

6. Aglaonema

De Aglaonema wordt ook wel Chinese geluksplant genoemd en wij snappen wel waarom. De plant heeft prachtige groene bladeren met roze accenten én kan goed in de schaduw staan.

Meer lezen over kamerplanten?

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze 6 kamerplanten blijven zelfs in het meest donkere huis in leven
Sluiten