Naomi Pater
Naomi Pater Planten en bloemen 8 feb 2022

Deze kamerplanten kunnen door hun dikke bladeren goed tegen een stootje

Die nieuw gekochte kamerplant staat nog maar net een maand te shinen en voordat je het weet ziet ‘ie er bedroefd uit. Het blad begint van ellende te hangen. Hartstikke zonde natuurlijk. Of je vergeet je plant water te geven en hij vergeelt waar je bij staat. Wij hebben de oplossing voor jou: kies voor planten met dikke bladeren.

Deze hebben minder water nodig en kunnen daarom extra goed tegen een stootje. Ideaal dus voor als je niet gezegend bent met groene vingers.

Kamerplanten met dikke bladeren

Aloë vera

De oersterke Aloë Vera komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het is een vetplant met groene stekels en dikke bladeren waar hij vocht en voeding in op slaat. Je hoeft de plant maar eens in de twee weken water te geven en hij wordt dolgelukkig van zonlicht.

De oude Egyptenaren noemden hem daarom ook wel ‘de onsterfelijkheidsplant’. Nog een voordeel: de Aloë Vera laat een werkzame stof vrij die voor mensen geneeskrachtig werkt.

Cactus

Een kamerplant die absoluut niet kan missen in dit lijstje is de welbekende cactus. Deze overleeft zelfs in het meest ellendige studentenhuis. De meeste cactussen zijn gewend aan de volle zon, warmte en weinig water. Je nieuwe vriendje moet er dus niet aan denken om ten onder te gaan in een plas met water.

Geef hem in de winter daarom weinig tot geen water en begin in het voorjaar met een klein scheutje per maand. Dit bouw je op naar eens per twee weken en bij 30 graden één keer per week.

Crassula ovata

De Crassula Ovata – ook wel Jade plant – heeft zijn populariteit te danken aan het gemakkelijke onderhoud en een lange levensduur. Ze worden daarom vaak doorgegeven binnen families.

De Jade plant is een vetplant met dikke bladeren die eens per vijf weken wat water nodig heeft. In de zomer snakt ‘ie wel naar meer, dus dan geef je hem één keer per week een scheutje water. Net als de cactus houdt ook de Crassula van zonlicht. Je doet er dus goed aan hem bij het raam te zetten.

Leuk weetje: de kamerplant wordt ook wel ‘geldboompje’ genoemd, omdat hij symbool staat voor geluk en voorspoed.

Peperomia Obtusifolia

De Peperomia Obtusifolia klinkt als een tropische pizza, maar is toch écht een plant. Met zijn donkergroene, leerachtige, glanzende bladeren is hij zelfs een echte aanwinst voor je interieur.

In de volksmond wordt de Peperomia ook wel krokodillentranen genoemd en hij slaat een voorraad water op in z’n dikke bladeren. Ondanks dat hij dus wel wat gewend is, moet je de aarde wel licht vochtig houden, maar de wortels mogen niet in het water staan.

Hoya Australis

De laatste flinke jongen die wij uitlichten is de Hoya Australis, met als bijnaam ‘de wasbloem’ of ‘parel van het regenwoud’. Dat laatste heeft de plant te danken aan zijn dikke, glanzende bladeren. Maar let op: dikke bladeren betekent niet altijd dat de plant kan teren op weinig water.

Sterker nog: deze kamerplant heeft in de zomer iedere week wat water nodig en in de winter om de week. Daglicht in combinatie met schaduw vindt deze plant het fijnst. Wanneer je de hoya goed verzorgt word je – na verloop van tijd – beloond met prachtige witte bloemen.

Lucky you: 5 kamerplanten die volgens bijgeloof geluk geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kamerplanten kunnen door hun dikke bladeren goed tegen een stootje
Sluiten