Deze kamerplanten geven elk interieur een botanisch tintje

Een huis zonder planten is voor ons ondenkbaar. Op de redactie houden we wel van wat groen en kleur om ons heen. Niet gek, want  planten op kantoor hebben een positieve invloed. Wij hebben een paar kamerplanten op een rij gezet die elk interieur een botanisch tintje geven.

Welkom in je nieuwe, urban jungle!

Rubberplant

Deze planten heeft zulke dikke bladeren dat ze op rubber lijken. Mag jij drie keer raden waar de naam vandaan komt.

Monstera

Deze plant groeit waar die zelf heen wil gaan. Dat maakt ‘m enerzijds onhandelbaar en anderzijds lekker eigenaardig. De bladeren hebben iets weg van klauwen en ook dat geeft de plant een eigenzinnige touch. We like!

Geef de plant wel twee keer per week water. Die zware bladeren moeten ergens hun krachten vandaan halen.

De Wilde Olijfboom

Een ietwat Mediterraanse boom, maar daardoor niet minder leuk. Wij zijn gek op de vibe die de boom aan de kamer geeft, maar ook op de verzorging. Je hoeft de boom namelijk alleen maar water te geven als de grond waar de plant in staat, droog is. Lekker makkelijk!

https://www.instagram.com/p/BvTOjZ5l_XV/

Strelizia Nicolai

Een echte statement, dat is wat deze plant is. Voor zo’n grote Strelizia Nicolai moet je een flink duit in het zakje doen, maar my oh my, dan staat er wel een plant in de kamer!

Citroenboom

Het perfecte boompje om de lente te verwelkomen. En hij geeft nog gezonde vruchten af ook! Deze vitamine C-bo(o)m geeft je interieur net dat beetje extra.

Handig: Zo verzorg je de populairste kamerplanten

Vioolbladplant

De vioolplant, oftewel een Ficus Lyrata, is een prachtige plant en staat ook bekend als de tabaksplant. En ook deze plant is gemakkelijk te verzorgen. Veel water heeft ‘ie niet nodig, maar wel wekelijks wat scheutjes.

Zo style je planten in huis: Het jaloersmakende huis van Mama Botanica (vól met planten!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kamerplanten geven elk interieur een botanisch tintje
Sluiten