Koop je wel eens kamerplanten bij IKEA? Dan wil je dit artikel even lezen

IKEA staat bekend om hun betaalbare meubels die je zelf kunt monteren. Maar koop je ook wel eens kamerplanten bij IKEA? Deze groene producten passen goed bij hun steeds duurzamer wordende collecties.

Dit is wat je wilt weten als je bij IKEA planten gaat shoppen.

Kamerplanten bij IKEA

Van kleine stekken tot grote, gezonde Palmen: IKEA biedt elke kamerplant die ze hebben erg betaalbaar aan. Ze laten je huis levendiger en natuurlijk aanvoelen. De IKEA winkels hebben vaak allemaal hetzelfde assortiment maar de beschikbaarheid van de soorten kan natuurlijk verschillen.

Dit wil je weten als je kamerplanten bij IKEA koopt

Het is erg belangrijk om te letten op de gezondheid van de plant. Check groene bladeren, rechtopstaande takken en let op dat er geen bruine of gele vlekken te vinden zijn.

Denk daarnaast ook aan het feit dat de kamerplanten bij IKEA al veel hebben doorstaan. Een drukke plek (zoals IKEA) en weinig natuurlijk licht is wat ze gewend zijn. Dat zegt niet dat ze snel doodgaan (wist je dat dure kamerplanten niet perse beter zijn dan goedkope kamerplanten?), maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Goede vraag: gaan goedkope kamerplanten sneller dood dan dure kamerplanten?


De kamerplanten van IKEA zijn erg toegankelijk en ideaal voor beginnende plantenmama’s en -papa’s. We zullen de vijf beste planten van IKEA even met jullie delen.

Dracaena

Deze grote tropische kamerplant zal een groot statement maken in jouw ruimte. De Dracaena is een makkelijk te onderhouden plant en houdt van helder, indirect licht. Zorg er daarnaast voor dat de grond vochtig is en blijft.

Cactussen

IKEA heeft veel cactussen en andere vetplanten. Deze schattige kleine cactussen geven sfeer en kan je overal neerzetten. Ze hebben niet veel water nodig maar als je ze water geeft, laat ze dan tussen de gietbeurten door volledig drogen. Plaats ze op een zonnige plek.

6 tips om je op weg te helpen met het verzorgen van vetplanten


Kamerplanten bij IKEA: Palm planten

Palm planten houden van helder, indirect licht en hebben niet zo veel water nodig. Zolang jouw palm plant niet te groot is zal hij ook makkelijk te verzorgen zijn.

Gouden Pothos

De klassieke gouden pothos is een makkelijk te verzorgen kamerplant. Ze kunnen verschillende lichtniveaus verdragen en voor nog geen tientje heb jij er een in huis.

Sansevieria

De Sansevieria staat ook wel bekend als een snake plant. Het is een makkelijke plant die niet zo veel water en verzorging nodig heeft – de ideale huisgenoot dus.

Keuzehulp bij planten kiezen: zo kies je een kamerplant die perfect bij jou past

Kamerplanten bij IKEA
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mydomaine

Reageer op artikel:
Koop je wel eens kamerplanten bij IKEA? Dan wil je dit artikel even lezen
Sluiten