Waarom je je kamerplanten het beste in groepjes bij elkaar kunt zetten

Waar we vroeger genoegen namen met een paar kamerplanten in huis, is het tegenwoordig eerder meer, meer, méér. Je kunt dan ook niet anders dan kamerplanten in groepjes bij elkaar zetten. Vandaag vertellen we je waarom dat echt the way to go is, want het doet veel voor je interieur.

Tijd om je interieur weer eens een volledige make-over te geven. Pak al je kamerplanten bij elkaar, en zet ze eens neer in groepjes.

Je creëert diepte in je interieur

Als je veel verschillende kamerplanten bij elkaar zet, zet je ze meestal op verschillende hoogtes neer. Dit komt onder andere doordat de planten van zichzelf een andere hoogte hebben, maar het kan natuurlijk ook komen doordat je verschillende plantenstandaarden gebruikt om je planten een podium op te geven.

Zodra jouw planten allemaal op verschillende hoogtes staan, en het liefst ook nog een beetje voor elkaar, dan creëer je diepte in jouw interieur. En daar waar een losse kamerplant soms een beetje out of place lijkt te staan, staat een groepje kamerplanten vaak een stuk stijlvoller.

Je wordt er gelukkiger van

Het is ook nog eens bewezen dat je gelukkiger wordt van kamerplanten. Kan je nagaan hoeveel een plantenhoekje met verschillende kamerplanten bij elkaar met je doet. We kunnen ons voorstellen dat je helemaal happy wordt als je naar jouw groene vrienden kijkt.

Wist je trouwens dat kamerplanten er ook voor kunnen zorgen dat je productiever en geconcentreerder werkt? Dat wordt planten voor je home office inslaan.

Waarom je planten elkaar níét moeten aanraken

Kamerplanten vinden het fijn om bij elkaar te staan, maar het is belangrijk dat ze elkaar niet aanraken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je planten daardoor tot wel 30% minder snel kunnen groeien. Zodra de plant een andere plant voelt, ontstaat er namelijk een soort shock en denkt de plant dat zijn ruimte om te groeien daar eindigt.

Meer lezen over je favoriete kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je je kamerplanten het beste in groepjes bij elkaar kunt zetten
Sluiten