Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 28 aug 2019

Een badkamer vol planten: deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer

Waar tegenwoordig veel huiskamers en slaapkamers al vol staan met kamerplanten, blijft de badkamer vaak nog achter. Zonde, want een botanische badkamer vol kamerplanten is juist ontzettend fijn en ontspannend. Wij zetten 5 planten voor je op een rijtje die het prima doen in een vochtige, toch vaak donkere ruimte. Dit zijn dé badkamer planten die jij in huis wilt.

Een rustgevend muziekje op de achtergrond, de heerlijke geur van munt om volledig te rechargen, en je maakt van jouw badkamer zomaar een mini-spa. Heerlijk, precies wat we nodig hebben nu de zomervakantie tot een eind komt.

De 5 beste kamerplanten voor de badkamer

1. Tillandsia

We beginnen meteen met onze favoriet: de Tillandsia. Want laten we eerlijk zijn, alleen de naam klinkt al exotisch. De Tillansia kennen we als luchtplantje – het plantje haalt al zijn nodige voedingsstoffen uit de lucht. We schreven er hier al eens eerder over: maak kennis met het makkelijkste plantje ooit: de tillandsia.

Juist daarom doet de Tillandsia het goed in een vochtige badkamer. Een vochtige lucht betekent automatisch meer vocht en voedingsstoffen voor dit plantje. Een match made in heaven, kunnen we dus wel zeggen.

2. Venushaar

Deze schattige varen lijkt fragiel, maar kan echt wel tegen een stootje. Het plantje heeft hele dunne, zwarte stelen en frisgroene blaadjes. Met deze plant tover je jouw saaie badkamer in één klap om tot een botanische badkamer.

badkamer planten
Styling Elize Eveleens – Klimprodukties. Bron foto: Mooiwatplantendoen.nl

3. Lepelplant

Deze klassieker vinden we altijd al prachtig. De kans is groot dat dit plantje zowel bij je oma als bij je moeder thuis heeft gestaan, want deze kamerplant is van elke generatie. De witte vaantjes op de stevige groene stelen maken jouw badkamer in één keer heel peaceful, want deze plant staat bekend als vredestichter.

4. Aloë Vera

Dit sterke plantje is wel wat gewend. Zolang de Aloë Vera maar iets van licht krijgt, vindt ‘ie het prima. De plant komt oorspronkelijk uit een warm en vochtig klimaat – precies zoals het in de badkamer na een warme douche voelt.

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties. Bron foto: Mooiwatplantendoen.nl

5. Klimvijg

Klimvijg klinkt misschien groot en massief, maar niets is minder waar. De Klimvijg, beter bekend als Ficus Primula, is juist een van de kleinere ficussen. De plant krijgt hartvormige blaadjes en groeit in een vochtige ruimte hartstikke snel.

Nog meer kamerplanten in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mooiwatplantendoen.nl

Reageer op artikel:
Een badkamer vol planten: deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer
Sluiten