Bye bye Monstera: we verwachten dat we déze planten in 2020 vaker terug gaan zien

De tijd van de Monstera, Pannenkoekenplant en Begonia Maculata (die met witte stippen) is wat ons betreft wel voorbij. Tijd om wat nieuwe planten in de spotlight te zetten. Wij verwachten dat déze kamerplanten in 2020 hartstikke populair worden.

Op de Roomed-redactie zijn we grote plantenliefhebbers. Ikzelf heb op dit moment bijvoorbeeld zo’n 50 kamerplanten in huis – en ik verwacht dat dat er komende lente alleen nog maar meer worden. Daarom zijn we dan ook altijd op de hoogte van de laatste plantentrends.

Kamerplanten 2020: deze planten ga je óveral zien

1. Calathea Orbifolia

Eind vorig jaar maakte deze beauty al zijn opmars, en wij verwachten dat dat in 2020 alleen nog maar meer gaat worden. De Calathea Orbifolia is here to stay! We zien deze plant niet alleen op Pinterest en Instagram voorbij komen, maar ook steeds vaker in tuincentra en plantenwinkels staan.

Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte hebt als je deze kamerplant in huis neemt. Met een beetje liefde kan deze plant namelijk behoorlijk breed worden!

2. Alocasia Zebrina

We hoeven je vast niet te vertellen hoe de Alocasia Zebrina aan haar naam komt. Met haar stijlvolle stengels is de Alocasia Zebrina een echte eyecatcher in huis.

Het is niet de gemakkelijkste kamerplant qua verzorging. Zo houdt de Alocasia Zebrina niet van natte voeten, maar wil ze wél in vochtige grond staan. De grond uit laten drogen is een echte no go. Check je plant om de paar dagen even, dan weet je zeker dat je sowieso goed zit.

3. Peperomia Obtusifolia

Ben je meer fan van een kleine kamerplant? Kijk dan eens naar de Peperomia Obtusifolia. In eerste instantie lijkt dit een vrij gekke kamerplant. De Peperomia Obtusifolia groeit omhoog en heeft dikke bladeren die wel van leer lijken te zijn. Niet de meest standaard kamerplant.

Maar als je eenmaal kijkt naar de práchtige marble tekeningen die de bladeren hebben, dan ben je verliefd. Deze sterke kamerplant is ook nog een gemakkelijk om te verzorgen. Door zijn dikke bladeren houdt ‘ie namelijk vocht vast, waardoor je ‘m niet zo vaak water hoeft te geven. Eens per week is ruim voldoende.

Meer kamerplanten tips nodig?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Bye bye Monstera: we verwachten dat we déze planten in 2020 vaker terug gaan zien
Sluiten