Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 13 nov 2020

It’s a match! Deze kamerplant past het beste bij jouw huidige woonstijl

Welke kamerplant je ook in huis neemt, je nieuwe groene aanwinst zal je interieur meer kleur en karakter geven. Maar wanneer heb je voor het laatst nagedacht over welke kamerplant er écht bij jouw woonstijl past? Vandaag leg ik je uit welke kamerplant bij jou past – gebaseerd op jouw interieurstijl.

Er bestaan ontelbaar veel redenen om een nieuwe kamerplant te kopen (wij verzinnen er altijd wel eentje). Zo kan het zijn dat je ‘m gewoon prachtig vindt, dat ‘ie makkelijk te verzorgen is, heerlijk ruikt of veilig voor huisdieren is. Maar een plant op basis van je woonstijl, dat vinden we wel heel interessant. Laat het matchen maar beginnen.

Deze kamerplant is ideaal voor in jouw interieur

Mid-Century Modern: Monstera Deliciosa

Bij jouw klassieke items in een modern jasje past de Monstera Deliciosa het best. Denk aan slanke, strakke vormen in neutrale kleuren gecombineerd met kleuren zoals mosterd en oranje. De Monstera is een echte grafische toevoeging in je interieur en houdt enorm van daglicht.

Lees ook: Kamerplanten stekken voor beginners: de Monstera Deliciosa stekken

Scandinavisch: vrouwentong (Sansevieria)

Op de Roomed-redactie zijn we gek op een Scandinavisch interieur. Een huis met licht hout en witte meubels – we love it. Een bijpassende kamerplant is de vrouwentong, net zo eenvoudig, maar tóch opvallend vanwege zijn opvallende lijnen.

Tip: plaats ‘m in een witte plantenbak met een houten standaard zodat ‘ie perfect in je interieur past.

Traditioneel/klassiek: paradijsvogelplant (Strelitzia)

Houd je van symmetrische meubels, zacht textiel en prachtige schilderijen? Dan past de paradijsvogelplant (beter bekend als Strelitzia) goed bij jou. Deze plant is namelijk één van de meest traditionele maar koninklijke planten die er bestaat en heeft een stijlvolle uitstraling.

> Deze 5 grote planten wil je in huis (mooi voor als je een hoog plafond hebt!)

Industrieel: vioolbladplant

Wil je het liefst dat heel jouw interieur uit hout en beton bestaat? Dan is de industriële woonstijl helemaal iets voor jou. Plaats deze plant in een leeg hoekje om wat leegte op te vullen. De vioolbladplant zal zorgen voor een goede dosis kleur in jouw interieur dat voornamelijk bestaat uit bruin- en grijstinten.

> 7 tips om van een industrieel interieur jouw woonstijl te maken

Bohemian: Palm

Fan van natuurlijke kleuren, mooie prints en texturen zoals jute en rotan? Dan past een palmplant perfect in jouw interieur. Deze woonstijl doet je denken aan de zee en warm weer, dat geldt uiteraard ook voor de palmplant. Plaats ‘m in een zachte mand en zorg ervoor dat je plant indirect licht krijgt zodat ‘ie goed groeit.

Meer lezen over kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
It’s a match! Deze kamerplant past het beste bij jouw huidige woonstijl
Sluiten