Frederique Rekers
Frederique Rekers Lifestyle 9 feb 2021

Dit is waarom kamerplanten het perfecte Valentijns-cadeau zijn

Pak dit jaar groots uit met een origineel cadeau voor Valentijnsdag. Koop geen rode rozen want deze verwelken toch wel weer na een week. Ga in plaats hiervan voor een leuke kamerplant die langer meegaat om jouw liefde voor langere tijd te tonen.

Waarom? Wij vertellen je het.

Kamerplanten gaan langer mee

We zeiden het net al een beetje maar de gemiddelde bos rode rozen gaat ongeveer een week mee. Als je een beetje je best doet misschien twee, maar daarna moet je wel echt afscheid gaan nemen.

De gemiddelde kamerplant daarentegen gaat veel langer mee. Als je een plant binnen een week dood kan laten gaan vinden wij dat knap, maar dat is in principe onmogelijk. Ze kunnen zelfs jaren meegaan als je wilt en laten dus nog een lange tijd een lief gebaar achter.

Kamerplanten zijn milieuvriendelijker

Bloemen doen ons denken aan de natuur, maar had jij bedacht dat het kopen van een bosje bloemen juist slecht is voor de natuur? Ze laten een grote ecologische voetafdruk achter doordat ze op grote schaal worden uitgebuit en geteeld in kassen met pesticiden.

Ze worden in gekoelde containers over de hele wereld vervoerd. Dit kost veel energie. Ook wordt er veel afval geproduceerd in de bloemenindustrie, want wie koopt er nu die lelijke verkleurd bloem? We willen alleen de perfecte bloemen dus de rest wordt weggegooid.

Nu gaan we niet zeggen dat kamerplanten heilig zijn, maar ze zijn wel echt een stuk beter voor het milieu. Een milieuvriendelijke Valentijnsdag dus!

De boodschap

Misschien heb je wel eens gehoord over de taal van bloemen, maar ook planten hebben een betekenis. Wanneer jij iemand een kamerplant geeft zeg je daar eigenlijk mee: ik denk dat jij een verantwoordelijk persoon bent en dat je iets kunt koesteren en verzorgen. Hoe lief! Snel een mooie planten scoren dus.

Inspiratie nodig?

6 kamerplanten met bloemen die nog leuker zijn dan een boeket voor Valentijnsdag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pilea

Reageer op artikel:
Dit is waarom kamerplanten het perfecte Valentijns-cadeau zijn
Sluiten