Waarom de Anthurium de perfecte kamerplant voor je home office is

Je kunt dat thuiswerken maar beter een beetje leuk voor jezelf maken, dus verwen jezelf eens met een mooie kamerplant. Je verdient het. Wij zijn overtuigd van de schoonheid van de anthurium, en jij hopelijk ook na het lezen van dit artikel.

Tip: nu de tuincentra en bloemenwinkels tijdelijk dicht zijn, betekent dat niet dat je op geen enkele manier aan kamerplanten kunt komen. Zo verkopen onze lievelings budget-supermarkten Aldi en Lidl vaak planten, en kan je ook altijd online kamerplanten bestellen.

Goed voor de productiviteit

We hebben er al eens eerder over geschreven: kamerplanten in je home office zijn ontzettend goed voor je creativiteit én voor de productiviteit. We kunnen ons voorstellen dat je het vanuit huis lastiger vindt om aan één stuk door te knallen, maar met een mooie kamerplant gaat dat een stuk makkelijker.

Onze favoriete kamerplant voor in je home office is de anthurium. Als je ‘m goed verzorgt, kan ‘ie wel maandenlang bloeien in de meest vrolijke bonte kleuren. Kijk, daar word je nog eens vrolijk van.

De anthurium is niet alleen een vrolijke kamerplant, maar met recht een topper voor in je thuiskantoor. Zo bleek uit recent onderzoek van de Wageningen University & Research dat de Anthurium over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen beschikt, en dat kan geen kwaad als je de hele dag op je zolderkamertje zit te werken.

kamerplant thuiskantoor anthurium
Bron: Breatheandbloom.info

Zo verzorg je een anthurium

Ben je na het zien van deze foto’s ook helemaal overtuigd, en wil je zo snel mogelijk een anthurium in huis halen? Dan kan je de volgende verzorgingstips wel gebruiken om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden:

  • Anthuriums houden van een standplaats met veel daglicht, maar kijk uit met directe zon. In de lente en zomer kan je de anthurium beter op een plek met indirect daglicht zetten.
  • Qua water moet je denken aan eens per week een scheutje water geven. De plant groeit het beste als de grond lichtvochtig, maar niet te nat is.
  • Als je jouw kamerplant echt wilt verwennen, geef je ze in het voorjaar eens per twee weken een scheutje plantenvoeding.

Tip: wist je dat de anthurium ook heel goed geschikt is om alleen op water te laten groeien? We vertellen je daar alles over in dit artikel: Alles wat je wilt weten over hydroponie: planten op water laten groeien.

Meer lezen voor het up spicen van je thuiskantoor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

breatheandbloom.info

Reageer op artikel:
Waarom de Anthurium de perfecte kamerplant voor je home office is
Sluiten