Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 24 okt 2018

De perfecte kamerplant voor Halloween: de Skeletplant

In onze rubriek favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Deze week zagen we de Skeletplant voorbij komen, en die móéten we in huis hebben met Halloween.

Het kan geen toeval meer zijn: precies deze week maken wij kennis met de Skeletplant. Een prachtige kamerplant die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, maar de afgelopen jaren gemakkelijker verkrijgbaar is. Een bijzondere plant voor jouw urban jungle, en al helemaal met Halloween. Het blad van deze prachtige plant lijkt namelijk sprekend op een skelet – zoals de naam al doet vermoeden.

Zo verzorg je een Skeletplant

De prachtige bladeren van de Skeletplant (Latijnse naam: Alocasia Sanderiana) verbranden snel. Daarom is het van groot belang dat de plant in de zomer niet in de volle zon gezet wordt.

De plant houdt van een plekje in de schaduw, waar hij niet kan verbranden én lekker vochtig staat. In de winter vindt de plant het wel lekker om wat meer licht te hebben, omdat de winterzon niet zo fel is.

De Skeletplant water geven

De Skeletplant vind het heerlijk om met een plantenspuit natgespoten te worden. Op deze manier boots je namelijk de natuur na waar de plant normaal te vinden is: natte, vochtige plekken in de Filipijnen. Het is belangrijk dat je de plant vooral niet uit laat drogen in de zomer. Geen gemakkelijke plant dus, want hij heeft veel aandacht nodig!

Oh ja, en pas op met huisdieren en kleine kinderen. De Skeletplant is helaas nogal giftig. Niet geschikt voor nieuwsgierige kinderhandjes en huisdieren, dus.

Nog meer lezen over planten?

skeletplant halloween
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De perfecte kamerplant voor Halloween: de Skeletplant
Sluiten