Prachtige plant: de Schefflera wordt ook wel Vingerboom genoemd

Oké, we geven toe dat we de naam Schefflera niet echt sexy vinden. En zelfs een beetje lastig uit te spreken. Daarom snappen we héél goed dat dit leuke plantje ook wel Vingerboom genoemd wordt. Deze kamerplant is een onwijs leuke toevoeging aan je interieur, en wij laten zien waarom.

Om mee te beginnen: de Schefflera kan wel 2,5e meter hoog worden als je ‘m goed verzorgt!

De Schefflera verzorgen

De Schefflera houdt van helder licht. Een plekje in de vensterbank kan prima, maar hij wil liever niet té lang in direct zonlicht staan. Hoe meer licht jouw Vingerboom krijgt, des te harder hij gaat groeien. Ook krijgt hij steeds meer bladeren als hij goed in het licht staat.

De Schefflera is een dorstig plantje. Zorgt er daarom altijd voor dat de kluit van de plant vochtig blijft. Geef de plant echter niet té veel water, want de wortels zijn gevoelig voor wortelrot.

Het gaat dus om het vinden van dé perfecte hoeveelheid water. Maar als je die eenmaal gevonden hebt, dan is het een hele dankbare plant die maar al te graag tot het plafond groeit. Wil je dat niet (omdat je jouw Vingerboom het liefste op de tafel wilt hebben staan), dan kan je jouw plantje gewoon snoeien.

De Schefflera stekken

Je kunt de gesnoeide takjes proberen te stekken, maar de Schefflera blijft een lastige plant om te vermeerderen. Mocht je het willen proberen, haal dan in de lente een topje van ongeveer 5 centimeter af. Dit topje kan je in stekpoeder zetten. Het kan een paar keer duren voordat dit lukt, maar de aanhouder wint.

Meer lezen over mooie kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prachtige plant: de Schefflera wordt ook wel Vingerboom genoemd
Sluiten