6 x een mooie kamerplant op stam als eyecatcher in huis

Als jouw kamerplant wel wat meer allure mag hebben, ga dan eens voor een kamerplant op stam. Dan heb je niet alleen mooie bladeren om naar te kijken, maar kan je ook genieten van de stam die steeds hoger groeit. Een indrukwekkend gezicht!

Een kamerplant op stam in huis

1. Yucca

Er zijn verschillende soorten Yucca’s te koop, maar onze favoriet is de Yucca Elephantipes. Deze plant is compact, heeft een stevige stam en is gemakkelijk in de verzorging.

2. Geldboom

Een geldboom kan je misschien wel kennen door zijn gevlochten stam – in die vorm wordt ‘ie vaak verkocht. Maar ook als de stam niet gevlochten is, is de Geldboom een mooi exemplaar om naar te kijken. Een dunne stam en een paraplu van speelse bladeren.

3. Polyscias Fabian

Ook de Polyscias Fabian is een mooie kamerplant op stam. Door de stevige takken heeft deze kamerplant wel iets weg van een boompje, maar het is toch echt een kamerplant. De plant doet het het beste op een plek zonder direct daglicht, en is geschikt voor een huis met katten.

> Lees ook: deze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten

4. Olifantsoor

Een favoriet op de Roomed redactie: de Alocasia Macrorrhiza wordt ook wel de Olifantsoor genoemd. Deze naam heeft ‘ie natuurlijk gekregen door de vorm van de bladeren, maar laten we niet vergeten dat ook deze plant een prachtige stam heeft.

5. Olifantspoot

Een kleiner exemplaar is de olifantspoot. Deze subtiele kamerplant op stam kan je makkelijker kwijt in je interieur, want deze plant wordt al verkocht als mini-plantje. Wel genoeg ruimte? Ook dan kan dit jouw nieuwe kamerplant worden, want er worden ook grotere versies van de plant verkocht.

Door zijn bijzondere sprieten als bladeren en bolvolmige stam is de kamerplant in elk geval altijd een feestje op naar te kijken.

6. Vioolbladplant

De Vioolbladplant, ook wel Ficus Latyra genoemd, is een indrukwekkende kamerplant. De plant heeft grote bladeren en een dunne stam, waardoor het focuspunt van de plant vrij hoog ligt. Ook deze plant koop je in verschillende hoogtes, waardoor er altijd wel eentje is die goed in jouw interieur past.

Andere mooie kamerplanten voor in jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x een mooie kamerplant op stam als eyecatcher in huis
Sluiten