Plantspiration: dit zijn de allerleukste kamerplanten voor in jouw interieur

Kamerplanten zijn een echt must in elk interieur. Kamerplanten zijn namelijk hartstikke gezond én zorgen ervoor dat je productiever, vrolijker en geconcentreerder bent. Klinkt goed, toch? Daarom zetten we bij Roomed vaak verschillende kamerplanten in het zonnetje. Zodat jij een keuze kunt maken om jouw urban jungle bij elkaar te sparen. Want of je nou voor 1 of 34 planten in huis gaat, planten zijn hartstikke hip!

Allereerst: kijk uit voor verschillende planten als het gaat om de gezondheid van je katten. Sommige planten zijn namelijk hartstikke giftig voor katten.

tips voor je interieur

Bron: Tuinflora

Kamerplanten waar je je mentaal beter door voelt

Wist je dat je je door de aanwezigheid van een bepaalde plant in dezelfde ruimte beter kan voelen? Dat zuigen we niet zomaar uit ons duim, dat is wetenschappelijk bewezen.

> Door deze 5 kamerplanten voel je je mentaal beter (en dat is wetenschappelijk bewezen)

> 5x must-have planten voor in huis die goed zijn voor je gezondheid

Kamerplanten voor in de vensterbank

Het kopen van kamerplanten die je in de vensterbank wilt zetten, kan soms tricky zijn. De meeste planten vinden het namelijk niet fijn om vol in de zon te staan, omdat hun bladeren dan kunnen verbranden. Toch hebben we een aantal kamerplanten gevonden die je wél goed in de vensterbank kunt zetten. Zo geef je een kamer in één klap een zonnige sfeer mee.

> 4x kamerplanten voor een zonnige vensterbank

Sansevieria
Pinterest

Kamerplanten in een donker huis

Ben jij niet gezegend met een flinke portie licht in je huis? Jammer, maar geen probleem als je toch een paar frisse groene kamerplanten kwijt wilt. Er zijn namelijk genoeg kamerplanten die zelfs in een donkere ruimte goed kunnen overleven. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

> Deze kamerplanten blijven zelfs in het meest donkere huis in leven!

> 5 x planten die ook in het donker prima overleven

Roomed - Biddende plant
Jungalow

Kamerplanten met bijzondere bladeren

Wil je iets speciaals in je kamer? Ga dan voor kamerplanten met bijzondere bladeren. Zo zorg je ervoor dat je sowieso een echte unieke eyecatcher in de kamer hebt staan. Back to basic? Echt niet!

stylizimoblog

Een XXL kamerplant

Helemaal hip: een grote kamerplant. En met groot bedoelen we ook écht groot. Sterker nog, we durven het een XXL kamerplant te noemen. Want met een plant die minstens 2 meter groot is, weet je zeker dat je een groene vriend in huis haalt waar je nog heel lang van kunt genieten. Zorg er wel voor dat je ‘m meteen op de goede plek zet, want het zal niet de lichtste plant in huis zijn.

Nog meer kamerplanten tips:

Wist je trouwens dat je altijd een plastic binnenpot in een bloempot moet zetten? Roomed’s Sharon legt uit waarom. Daarnaast is het ook aan te raden om je planten water te geven met ijsklontjes. En als je dan toch bezig bent, zet je planten eens tegen elkaar aan en zorg ervoor dat de bladeren elkaar aanraken. Je zult zien dat ze ineens een stuk sneller groeien, echt!

Reageer op artikel:
Plantspiration: dit zijn de allerleukste kamerplanten voor in jouw interieur
Sluiten