Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 11 jul 2018

Kamerplant kopen? Dit zijn alle soorten kamerplanten op een rijtje

Staat een mooie kamerplant al een tijdje op jouw wishlist? Dat snappen we, want een groene kamerplant is hartstikke goed voor je gezondheid. Veel planten zuiveren namelijk de lucht. En wist je dat je instant blijer wordt van een kamerplant in huis? Wij zetten alle soorten kamerplanten op een rijtje, zodat een kamerplant kopen easy peasy wordt.

Over sommige van deze prachtige planten hebben we op Roomed al eerder geschreven. Klik voor de artikelen, waar onder andere verzorgingstips te vinden zijn, op de naam van de plant.

Deze soorten kamerplanten wil je sowieso in huis hebben:

Palmen

Vaak is een palm een eerste optie als je gaat voor een kamerplant. Een palm is groot, in verhouding niet zo duur er makkelijk in de verzorging. Een perfecte kamerplant voor in een studentenhuis, maar ook voor dat ene hoekje in huis waarvan je niet zo goed weet wat je er mee moet doen.

Dit zijn onze favoriete palmen:

 • Palm Areca Chrysalidocarpus (Goudpalm)
 • Palm Rhapis Excelsa (Stokpalm)
 • Palm Kentia Howea Forestiana

Hangplanten

Een mooie hangplant in je interieur kan heel handig zijn. Zoals de naam al zegt, hoef je een hangplant nergens neer te zetten. Je hangt ‘m gewoon op aan het plafond! Je kan hiervoor een grote haak in het plafond boren, maar een hangplant ophangen aan een industriële buis of balk kan natuurlijk ook. Hier vind je andere leuke ideeën voor hangplanten in je interieur.

Dit zijn onze favoriete hangplanten:

 • Hedera Helix Wonder (Klimop)
 • Phlebodium Blue Star (Zinkvaren)
 • Scindapsus Pictus Trebie (Epipremnum)
 • Rhipsalis Paradoxa (Koraalcactus)
 • Aeschynanthus Marmoratus (Schaamrood)

Luchtzuiverende kamerplanten

Het zuiveren van de lucht betekent het verwijderen van schadelijke stoffen. Ook zorgen luchtzuiverende planten ervoor dat de luchtvochtigheid verhoogd wordt door waterverdamping. Luchtzuiverende planten hebben misschien iéts meer water nodig dan andere planten, maar zijn wel uitstekend voor je gezondheid. En daar worden we blij van!

Dit zijn onze favoriete luchtzuiverende planten:

 • Palm Kentia Howea Forestiana
 • Spathiphyllum Verdi (Lepelplant)
 • Calathea Ornata (Pauwenplant)
 • Calathea Rufibarba Wavestar (Pauwenplant)

Makkelijke kamerplanten

Soms heb je gewoonweg niet veel tijd om je kamerplanten dag in, dag uit te verzorgen. Dat snappen we best. Daarom hebben we ook een lijstje met gemakkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet. Deze planten hebben minimale verzorging nodig. Handig voor de drukke werktijgers onder ons!

Dit is een top 8 makkelijke kamerplanten:

Bloeiende kamerplanten

Wil je niet alleen groen in huis, maar ook nog een fel kleurtje van een mooi bloemetje? Ga dan voor een bloeiende kamerplant. Zo fleur je je huis in één klap helemaal op.

Dit zijn onze favoriete bloeiende kamerplanten:

Grote kamerplanten

Als je in één klap een statement wilt maken, dan zit je goed met een grote kamerplant. En als je écht out of the box wil denken, dan ga je voor een XXL kamerplant. Daar bedoelen we een kamerplant van meer dan 2 meter mee – gewoon, omdat het kan.

Dit zijn onze favoriete grote kamerplanten:

Nog meer soorten kamerplanten:

Bij Roomed schreven we al eerder over kamerplanten die goed in het donker kunnen overleven. Benieuwd? Check dan vooral de volgende artikelen:

Enne, even krap bij kas? Hier hebben we een paar goedkope kamerplanten voor je op een rijtje gezet. Een urban jungle hoeft echt niet duur te zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamerplant kopen? Dit zijn alle soorten kamerplanten op een rijtje
Sluiten