Iris Wijnands
Iris Wijnands Diy 9 sep 2019

Kamerplant inspiratie om je te troosten dat de zomer voorbij is

De herfst is wel een leuk seizoen, maar we gaan die heerlijke zomerse temperaturen en bloeiende tuin wel missen. Geen zorgen, we hebben heel veel kamerplant inspiratie om ook na de zomer te genieten van de natuur.

Dag groene blaadjes aan de bomen, dag kleurrijke zomerbloemen in de tuin. We verlangen nu alweer naar een tuin vol bloeiende rozen. Deze kamerplant inspiratie tips zullen je troosten met het feit dat de zomer voorbij is.

Kamerplant inspiratie 1: Maak een hangend plantentafeltje

Een hangend tafeltje neemt minder ruimte in beslag dan een gewoon tafeltje en is daardoor ideaal om nóg meer planten in je huis toe te voegen. Place of my taste heeft een super simpele DIY voor dit mooie exemplaar.

Een hangend plantentafeltje is makkelijk zelf te maken met door een touw te knopen om een ronde plank. Geen boor voor nodig dus (althans, niet voor het maken, voor het ophangen misschien wel).

De natuurlijke look van een houten plank en touw is echt top, dus aan de slag met deze DIY!

Kamerplant inspiratie 2: Een plantje in terrarium

Op de Roomed redactie hebben wij een enorme pot met een Pikaplant staan. Dat ziet er leuk uit én het heeft geen onderhoud nodig, dus ook zonder groene vingers is dit goed te doen!

Doordat de plantjes als het ware in een afgesloten terrarium zitten, hebben ze geen verzorging nodig. Hoe dat werkt? De plant zuivert zelf water, zuurstof en voedingsstoffen.

Je hebt niet meer nodig dan een mooie glazen fles of pot, wat aarde, grind en mini plantjes, bijvoorbeeld varens. Het grind gaat op de bodem, voor overtollig water. Daarna doe je aarde over het grind en zet je de plantjes erin. Laat de pot ongeveer een weekje open en sluit hem daarna pas af.

Plantje in theekop
Bron: Ivo Raeber via Unsplash

Kamerplant inspiratie 3: Vetplantjes in theekopjes

We horen je al denken: huh, een plant in een theekop? Ja, precies, in een theekop. Deze makkelijke DIY komt van No Ordinary Tales en het ziet er fantastisch uit.

Pak je oude theekopjes van de zolder en doe er een paar hydrokorrels en wat aarde in. Vervolgens zet je de plantjes in de kop, doe het schoteltje eronder en je hebt ontzettend leuke potjes voor je vetplanten. Vetplanten zijn wat ons betreft de leukste kamerplanten die er zijn. Zoals je waarschijnlijk weet, hebben vetplanten maar weinig onderhoud nodig. Ideaal!

Macramé planthanger
Bron: Charles PH via Unsplash

Kamerplant inspiratie 4: Macramé je mee?

Macramé is al eeuwen oud. Het gefröbel met touw was in de jaren ’70 populair en is ook nu weer helemaal terug van weggeweest. Dat is ook niet gek, want met de knooptechniek kun je ontzettend leuke plantenhangers maken.

Hoe je moet macrameeën kun je op veel sites vinden met veel verschillende resultaten. Deze van Simpel Mens vinden wij goed gelukt!

Kamerplant inspiratie 5: Begin met stekken

Het stekken van kamerplanten lijkt moeilijk, maar zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Wil jij ook beginnen? Roomed heeft een lijstje met de makkelijkste kamerplanten om te stekken.

Wie planten stekt, komt echt in contact met de natuur. Daarbij is het ook ontzettend leuk en leerzaam om je stekjes te zien groeien. Kortom: kamerplanten stekken is goed voor je.

Kamerplant inspiratie 6: Een standaard voor de pot

Op Pinterest kwamen wij deze ontzettend toffe standaarden tegen voor je kamerplanten. De kubussen met touw geven je interieur een Bohemian sfeertje. Ideaal om in de zomerstemming te blijven dus!

Voor deze DIY moet je wel het een en ander opmeten, maar het resultaat is verbluffend mooi. The Lovely Drawer heeft een stappenplan gemaakt, waarmee iedereen deze standaarden kan maken.

Kamerplant inspiratie 7: Miniplantjes in kurk

Deze DIY is meteen een goede reden om een fles wijn open te trekken. Gooi de kurk niet weg! Een kurk van een wijnfles tover je zo om tot plantenpotje.

Hol de kurk uit en plant een klein vetplantje in het gat. Ziet er super schattig uit! De echte creatieveling bevestigd met een lijmpistool een magneet aan de achterkant om de kurkpotjes op de koelkastdeur te hangen

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamerplant inspiratie om je te troosten dat de zomer voorbij is
Sluiten