Dit is waarom de erwtenplant (string of pearls) niet in jouw urban jungle mag ontbreken

Waar de Monstera en de Pannenkoekplant inmiddels al een lange tijd furore maken als favoriete kamerplanten, blijven sommige planten soms nog een beetje in hun schaduw staan. Wij vinden het de hoogste tijd om de Erwtenplant in het zonnetje te zetten, want kijk hoe leuk ’ie is!

Alles wat je wilt weten over de erwtenplant

Ben je ook helemaal starstuck op de erwtenplant? Snappen we helemaal. Daarom hebben we voor jou alles wat je moet weten over de erwtenplant op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je jouw nieuwe favoriete plant moet verzorgen.

These guys grow fast and I’m honestly not mad about it. #stringofhearts #stringofpearls #indoorplants #urbanjungle

53 Likes, 10 Comments – Leo Zeller (@theindoorfarmer) on Instagram: “These guys grow fast and I’m honestly not mad about it. #stringofhearts #stringofpearls…”

Daar staat ’ie dan, op rechts. Op links zien we de prachtige string of hearts, maar daarover in een ander artikel meer.

In het Nederlands kennen we deze kamerplant als het Erwtenplantje, maar de internationale naam is string of pearls. En we hoeven je vast niet uit te leggen waar de naam string of pearls vandaan komt.

De Erwtenplant water geven

Vergeet je je planten nog wel eens water te geven? Dan hebben we goed nieuws voor je. De Erwtenplant is van origine een vetplant. Dat maakt ’m vrij gemakkelijk in de verzorging – hij vindt het namelijk niet erg om even droge voeten te hebben.

In de zomer mag je de plant elke 2 weken een goede plens water geven. In de winter mag je dit beperken tot eens per maand. Ook vindt de plant het fijn om eens per week besproeid te worden met de plantenspuit. Hij houdt namelijk wel van een wat vochtigere lucht!

> Ook handig: Deze 4 kamerplanten gaan zelfs niet dood als je ze te veel water geeft

Another new plant!?? ? #stringofpearls #seneciorowleyanus #houseplantclub #plantlife #plantpower #plantlove #tattoo #glyphtattoo #explore #create

100 Likes, 5 Comments – ? Christine (@plantedagbok) on Instagram: “Another new plant!?? ? #stringofpearls #seneciorowleyanus #houseplantclub #plantlife #plantpower…”

De standplaats van de Erwtenplant

Als het op de standplaats aan komt, kan de Erwtenplant nogal een diva zijn. Deze plant groeit namelijk het allerbeste op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is verstandig om de plant dicht bij een raam te vangen waar geen felle bak zonlicht op schijnt.

> Liever een plant die wél in de volle zon kan staan? Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank

Erwtenplant stekken

Het stekken van de Erwtenplant is ontzettend makkelijk. Worden de takjes van jouw Erwtenplant te lang? Knip ze dan los met een schoon schaartje, en zet het afgeknipte stukje in een vaasje met water. Haal eventueel twee of drie pearls van het takje af om ’m goed in het water te kunnen zetten.

In het water zullen wortels gaan groeien. Je hebt misschien even geduld nodig, maar na een tijdje komen er kleine waterwortels aan het takje. Je kunt je stekje terugzetten bij de moederplant om ’m voller te laten lijken, maar je kunt ook de stekjes gebruiken als basis voor een nieuwe plant.

> Meer kamerplanten stekken? Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken

Meer lezen over mooie kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom de erwtenplant (string of pearls) niet in jouw urban jungle mag ontbreken
Sluiten