Eindelijk! Er is nu een kamerplant emoji, en hij is te schattig

Het is zo ver. Eindelijk kunnen trotse plant ladies (en dudes) hun ei kwijt met een nieuwe kamerplant emoji. Voorheen waren er tussen de emoji alleen bloemen, blaadjes of (kerst)bomen te vinden. Ook leuk, maar als trotse plantouder wilde je niets liever dan een realistische emoji om te laten zien hoeveel je van je groene kindjes houdt.

We moeten er nog eventjes op wachten, maar in 2020 is het zover. Tussen de lijst nieuwe emoji in 2020 zit een dodo, een ninja en jawel; een groen plantje in een schattig potje.

Nieuwe emoji

Emoji’s zijn tegenwoordig onmisbaar bij het appen van vrienden en familie of bij het posten van een foto op Instagram. Het is een heerlijk simpele manier om ons uit te drukken.

Het voelde daarom nogal onbevredigend om een emoji van een stom blaadje te gebruiken wanneer je je vriend vroeg om de huisplanten water te geven. Dat probleem is nu eindelijk opgelost.

Unicode Consortium heeft 62 gloednieuwe emoji aangekondigd en wel 55 gender- en huidskleurvarianten. Appen zal steeds langer duren omdat we geen emoji kunnen kiezen.

Anders voor Android en Apple

Natuurlijk zien emoji er niet hetzelfde uit voor Android- en Applegebruikers. Dus ook de plant is niet voor iedereen hetzelfde.

De Apple-versie is een trots groen plantje in een zilveren potje. Het is niet helemaal duidelijk wat voor soort plant dat is, dus het zou voor vele planten door kunnen gaan. De Android-versie komt in een aardewerk potje, heel classy, en lijkt duidelijk op een varen.

De opties zijn helaas niet heel uitgebreid voor plantliefhebbers, dus deze ene kamerplant emoji staat symbool voor alle planten die we in ons huishouden liefhebben.

Waar we nu nog op kunnen hopen, zijn emoji van allerlei verschillende planten. Want de ene plant is de andere plant niet. Het is onmogelijk om ze allemaal over een kam te scheren. Wat dacht je van een emoji van de monstera? Of een schattige hangplant?

Wil je meer mooie planten ontdekken? Lees hier verder:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Eindelijk! Er is nu een kamerplant emoji, en hij is te schattig
Sluiten