Geen ruimte voor een kerstboom? Ga voor deze kamerplanten als alternatief

Heb je geen ruimte voor een kerstboom of wil je jouw geld liever uitgeven aan iets waar je langer plezier van hebt? Ga dan voor kamerplanten. Maak je niet druk, ook kamerplanten kun je klaarstomen voor de feestdagen. Gebruik kerstverlichting of plastic kerstballen om er toch wat leuks van te maken.

Vandaag deel ik de mooiste kamerplanten met je die een goed alternatief zijn voor kerstbomen. Lees je mee?

Gebruik deze kamerplanten als kerstboom in huis

1. Kamerden (Araucaria heterophylla)

Als je op zoek bent naar een alternatief dat sprekend op een kerstboom lijkt, ga je geen betere vinden dan de Kamerden. Zoals je hierboven ook ziet heeft ‘ie takken die je goed kunt versieren.

De Araucaria heterophylla is één van de oudste plantensoorten die nog leeft en komt oorspronkelijk uit het Norfolk eiland in Australië. In huis kan ‘ie wel 2 meter worden. Geef ‘m een plek zonder direct zonlicht en zorg ervoor dat de potgrond van de lente tot de herfst vochtig blijft.

Lees ook: Lekker zomers! Dit zijn de beste boompjes voor in huis

2. Witte spar (Dwarf Alberta Spruce)

Bij het zien van de witte spar kan je in eerste instantie denken dat het een echte kerstboom is – zóveel lijken die twee op elkaar. Dat is niet gek, want de witte spar behoort tot de dennenfamilie. Deze plant heeft een kegelvorm en beschikt over groene naalden. Geef ‘m twee tot drie keer per week wat water. Denk aan een kerstboom, maar dan een die niet al te veel ruimte inneemt – perfect voor een klein huis dus.

3. Vioolbladplant (Ficus lyrata)

De Ficus lyrata heeft vioolvormige bladeren met zichtbare nerven en wordt daardoor ook vioolbladplant genoemd. Deze kamerplant groeit goed en is een goed alternatief voor een kerstboom. Geef ‘m een keer in de week wat water (in de winter mag ‘t zelfs nog iets minder) en zet de vioolbladplant op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt.

> De ster in deze woonkamer: een prachtige vioolbladplant

4. Kentiapalm (Howea forsteriana)

Houd je van een plant die veel allure heeft? Dan is de kentiapalm ideaal voor jou. Deze kamerplant zorgt ook direct voor een tropische sfeer in huis. Bovendien is hij een van de sterkste palmsoorten. Creëer een echte urban jungle met de kentiapalm in het middelpunt.

Als je ‘m goed verzorgd (lees: een lichte plek zonder direct zonlicht en regelmatig water geven) kan hij wel 2 meter hoog worden.

5. Bananenplant (Musa dwarf Cavendish)

We schreven al eerder over alles wat je wilt weten over de bananenplant. De Musa komt uit de Musaceae familie, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De bananenplant bestaat voor 80% uit water, het is dus belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden.

Tip: wil je deze tropische alternatief graag versieren? Doe dit dan op de pot, de bladeren kunnen namelijk niet al te veel dragen.

6. Polyscias (Fabian)

Deze kamerplant is een stuk makkelijker te versieren en dus goed te gebruiken als alternatief voor een kerstboom. Ga lekker los met je favoriete kerstversiering. De Polyscias heeft net zoals een kerstboom veel vertakkingen. Hij is gek op schaduw en heeft niet een al te moeilijke verzorging – een klein beetje water en een hoop liefde is genoeg voor deze plant.

> Met deze stijlvolle DIY kerstballen creëer je direct een gezellige sfeer

7. Waringin (Weeping Fig)

Een ander alternatief is de waringin. Deze plant ziet er niet echt uit als een kerstboom, maar is wel een hele leuke toevoeging voor in je interieur. Van nature komt deze prachtige plant voor in Zuidoost-Azië en Australië. De plant heeft bladeren die wel 13 cm lang worden. Een feestje om te hebben in huis dus.

Meer vette kamerplanten voor in huis

Apartment TherapyIntratuin

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Geen ruimte voor een kerstboom? Ga voor deze kamerplanten als alternatief
Sluiten