Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 15 apr 2021

Tijd voor iets nieuws: met deze tricks geef je jouw kamer een make-over

We hebben allemaal wel eens zin in iets nieuws. Of dit nu een nieuwe telefoon is, een nieuwe baan of een nieuwe inrichting van je huis. Je kamer veranderen is iets wat zelfs zonder budget kan, dus let’s go.

Wanneer je een kamer opnieuw wilt inrichten betekent dit niet alleen maar nieuwe meubels aanschaffen. Sterker nog, je hoeft er niet eens per se voor naar de winkel.

Begin in ieder geval met het opruimen van de kamer. Gooi onnodige spullen weg en ruim troep op in de prullenbak. Zo kan je goed beginnen met jouw kamer veranderen.

Je kamer veranderen? Move it, move it

Het eerste ding dat je kan doen om je kamer te veranderen is je meubels verplaatsen. Zet je bed in een andere hoek, de kast tegen een andere muur en in de woonkamer kan je misschien de bank wel een kwartslag draaien. Dit kan een kamer een hele andere look geven.

Als je een kleine kamer hebt zal je niet veel meubels kunnen verplaatsen. Wél kan je creatief zijn met de manier waarop je jouw meubels neerzet. Zo kan de salontafel iets verschuiven zodat er ruimte is voor een extra plant en speel verder met de posities van de rest van de meubels.

Vervang je gordijnen

Als je voor een compleet nieuwe look wilt gaan kan je kiezen voor nieuwe gordijnen. Waarschijnlijk ben je er gewend aan degene die je nu hebt, maar wat dacht je van een paar nieuwe blauwe of groene gordijnen?

Als je een klein budget hebt denk er dan over na om je gordijnen te verven. Dit geeft hetzelfde effect en bespaart een hoop geld.

In de woonkamer heb je misschien geen gordijnen maar luxaflex. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht om deze te vervangen. Toch kan luxaflex in het wit of zwart je woonkamer er anders uit laten zien.

Maak het comfortabel én stijlvol

Vooral als je een groot bed hebt of een grote bank kan het veel uitmaken als je deze versiert met kussens en dekens. Kies eens voor een gekke print of juist voor rustige kleuren. Bij sommige banken kan je de hoes ook veranderen zonder helemaal een nieuwe bank aan te schaffen.

Bijvoorbeeld de KLIPPAN bankhoes van de IKEA. Ideaal voor als je zin hebt in iets nieuws.

Paint it till you make it

Nieuwe kleuren in een kamer zijn altijd leuk, maar je hoeft niet per se je hele muur te verven. Verf een strakke lijn of andere vormen en leef je uit.

En wat dacht je van je kast? Of het plankje aan de muur? Misschien wel de salontafel? Zo pimp je de meubels in je kamer waardoor het er meteen anders uitziet, zonder meteen naar de winkel te gaan.

Dit zijn dé muurverf trends van 2021 voor in jouw slaapkamer

Decoreer meer

Kunst, posters, lampjes, planten en meer. Zorg ervoor dat je kamer met kleine dingen een nieuwe stijl krijgt. Zorg dat het niet te rommelig wordt en bedenk, voordat je het koopt, waar je het neer gaat zetten. Zo voorkom je een overvolle kamer.

Voor als je al veel decoraties in de kamer hebt staan: verander deze eens en zet ze op een plek neer waar je ze nog niet eerder hebt neergezet.

De foto’s/posters aan de muur kunnen misschien op een andere manier worden opgehangen (fotolijstjes bijvoorbeeld) en misschien zijn al je planten ook wel toe aan een nieuwe plek.

Als je ervoor hebt gekozen om jouw muur niet te verven en hij nog een beetje leeg aanvoelt, denk dan eens aan wandtapijten. Deze zijn niet alleen erg mooi en soms ook gewaagd, maar ze zijn ook erg betaalbaar en handig voor als je de muren niet mag verven.

Light it up

De verlichting in je kamer bepaalt de sfeer. Kijk eens goed rond in je kamer en let op de verlichting die je gebruikt. Als je merkt dat dit koel licht is, probeer dan te gaan voor wat warmere verlichting.

Ook kleine lampen kunnen meer sfeer toevoegen in je kamer, maar ook kaarsen geven een cozy feeling in je kamer.

Even helemaal zen: zo kan je het beste jouw eigen yogakamer inrichten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ShabbyfufuBuzzfeed

Reageer op artikel:
Tijd voor iets nieuws: met deze tricks geef je jouw kamer een make-over
Sluiten