Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 jul 2019

Go bold: met deze kleuren verf op de muur lijkt de kamer groter

Als je een ruimte nét wat groter wil laten lijken dan dat ‘ie eigenlijk is, dan zou je naar een nieuwe kleur verf op de muur kunnen kijken. Dat hoeft niet persé een lichte kleur te zijn, een donkere kleur kan er ook voor zorgen dat de ruimte groter oogt. Een kamer groter laten lijken met kleur doe je met deze kleuren verf.

Er zijn ook een aantal kleuren die je beter níét op de muur kan gebruiken, omdat deze kleuren er juist voor zorgen dat de ruimte donkerder lijkt. Benieuwd welke kleuren dat zijn? Deze kleuren verf moet je vooral níét op de muur gooien.

Kamer groter laten lijken met kleur? Ga voor deze kleuren verf

1. Wit

We beginnen met een inkoppertje. Een lichte kamer geeft automatisch een gevoel van ruimtelijkheid. Met een warme witte verf op de muur zit je dus sowieso goed. Ga echter wel voor een warme kleur waar wellicht een klein tikkie geel of grijs in terug te vinden is. Wanneer je signaal wit op de muur gooit, is de kans groot dat het té wit wordt.

Ook op zoek naar de juiste tint wit? De ultieme gids voor het kiezen van de juiste tint wit op de muur. En mocht je nu al bang zijn voor zwarte vegen en vette vingers op je witte muur: die krijg je met deze gids weer brandschoon.

2. Warm grijs

Als je een warme grijstint combineert met een rustig kleurenpalet, kan grijs een kleur zijn waar je woonkamer helemaal van opleeft. Niets grijs muisje, grijs is hot.

3. Donkerblauw

Zoals we in de intro al zeiden is dit geen standaard lijstje met alleen maar lichte kleuren. Integendeel: met het juiste daglicht kan donkerblauw er juist voor zorgen dat een ruimte koeler en knusser oogt.

Maar gebruik geen donkerblauw als de ruimte van zichzelf al vrij donker is. Grote kans dat die kleine slaapkamer dan juist nóg kleiner oogt.

4. Greige

Yes, de combinatie van grijs en beige heeft een eigen naam gekregen. Greige. We weten nog niet precies wat we daarvan vinden, maar we weten wél dat deze kleur op de muur ervoor zorgt dat jouw woonkamer, slaapkamer of keuken ineens een stuk groter lijkt.

Greige reflecteert zonlicht door de grijze ondertoon, maar is toch een warme kleur door de beige toon. Dat noemen we nog eens een win-win situatie.

5. Licht geel

Een zonnige licht geel zorgt ervoor dat de hele ruimte lichter lijkt. En we weten allemaal: hoe lichter de ruimte, hoe groter de ruimte lijkt. Wat ons betreft is licht geel dé accentkleur om je muur muur mee te verven als je graag voor een bold kleur wil gaan, maar de kamer liever niet te donker maakt.

Meer handige tips over verf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Go bold: met deze kleuren verf op de muur lijkt de kamer groter
Sluiten