Jaime Andreas
Jaime Andreas Binnenkijken 24 mei 2020

In dit kalme interieur met blauwe meubels komen wij echt tot rust

Je eigen huis is dé plek waar je na lange werkdagen lekker wil ontspannen en tot rust komen. Dan helpt het ook zeker als je een kalm interieur hebt dat deze rust uitstraalt doormiddel van neutrale kleuren, minimale meubels en geen overdadige accessoires.

Dat klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet. Dat bewijst dit Scandinavische appartement maar weer. Hier worden verschillende interessante houttonen gecombineerd met meubels in rustige kleuren. Het resultaat is top.

woonkamer eetkamer
Bron: Bolaget
kalm interieur met blauwe meubels
Bron: Bolaget

Een kalm interieur

Het eerste wat opvalt aan de woonkamer is de visgraatvloer. Die zorgt ervoor dat dit interieur niet saai is, maar juist goede balans heeft van speelsheid en sereniteit. De visgraatvloer past ook perfect bij de verschillende donkere en lichte houttonen die terugkomen in verschillende meubels.

Een leuk detail is de houttoon in de boog van de woonkamer. De ruimtes wordt zo op een aparte manier gescheiden in een woonkamer en een eetkamer.

De neutrale kleur op de muur in combinatie met het grote raam zorgt ervoor dat de ruimte lekker groot aanvoelt. Op hun beurt maken de donkerblauwe zitmeubels in de woonkamer de ruimte een stukje warmer en persoonlijker.

keuken blauwe muur
Bron: Bolaget
kalm interieur keuken
Bron: Bolaget

Something blue

De bewoners in dit huis zijn duidelijk erg dol op blauw; het komt terug op verschillende muren, meubels en accessoires. Dat snappen we wel. Blauw is een hele veelzijdige kleur die een interieur warm en vrolijk kan maken, maar tegelijkertijd ook vredigheid en rust uitstraalt.

Zo zie je dat blauw terugkomt op de muren van de keuken. Het lichte blauw gaat goed samen met de witte moderne keuken en de zwart-wit geruite vloer. De paar lieve planten zorgen voor de levendigheid die deze keuken nodig heeft. Met behulp van de minimale accessoires voelt deze ruimte erg netjes en niet rommelig zoals keukens soms kunnen zijn. Wij zien onszelf hier wel kokkerellen.

Meer weten over kleuren in je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit kalme interieur met blauwe meubels komen wij echt tot rust
Sluiten