Frederique Rekers
Frederique Rekers Badkamer 7 mei 2021

Aha – zo verwijder je kalkaanslag van je poreuze badkamertegels

Zie jij de laatste tijd steeds meer vlekken op je badkamertegels? Grote kans dat het kalkaanslag is. Geen zorgen, we delen tips om kalkaanslag van je poreuze badkamertegels te verwijderen én om deze vlekken voortaan te voorkomen. Dat doucht toch net even lekkerder.

Kalkaanslag verwijderen is gelukkig makkelijker dan je denkt en wij helpen je een handje op weg.

S.O.S. ik zie kalkaanslag in de badkamer!

Je denkt misschien dat kalkaanslag op de tegels moeilijk weg te halen is, en in zekere zin is dit ook zo. De kalk is namelijk in de badkamertegels getrokken, dus je veegt het niet zomaar met een doekje weg. Gelukkig om je ver als je de juiste methode aanhoudt en daar heb je alleen maar een doek met azijn voor nodig.

Laat je daarom niet tegenhouden en begin vandaag nog met het verwijderen van kalkaanslag in je badkamer. Wat hoe sneller je ermee begint, des te beter.

Zo verwijder je kalkaanslag op poreuze badkamertegels

De meest eenvoudige en effectieve wijze is dus om met azijn te werken. Azijn is een wondermiddel en we maken er maar al te graag de badkamer mee schoon.

Heb je last van oppervlakkige vlekken? Het enige wat je nodig hebt is een doek en wat azijn en veeg deze over de tegels.

Bij hardnekkige vlekken kan je de doek volledig doordrenken met azijn. Deze leg je vervolgens op de tegels en dit laat je goed inwerken. Na een paar uur kan je de doek eraf halen en met een nieuwe doek (eventueel weer ondergedompeld in azijn) de vlekken eraf halen.

Als je nog lichte vlekken ziet op de tegels, kan je nog even schrobben met een beetje azijn voor een glanzend en schoon resultaat.

Ook goed om te weten: zo voorkom je kalkaanslag

Voorkomen is beter dan genezen dus we zullen ook nog vertellen hoe je de kalkaanslag voor bent. Kalk komt in de meeste gevallen door water. Als je er dus voor zorgt dat je de tegels goed droog maakt na het douchen zal er veel minder kalk ontstaan. Weten we dat ook weer.

Zo verwijder je die witte aanslag op je donkere badkamertegels in de douche

Kalkaanslag van poreuze badkamertegels verwijderen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TelegraafBadkamercourant

Reageer op artikel:
Aha – zo verwijder je kalkaanslag van je poreuze badkamertegels
Sluiten