Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Tips 28 jun 2019

Kabels wegwerken: handige manieren om snoeren uit het zicht te laten

Lampen, tv, laptop, telefoon… We kunnen niet ontkennen dat al die elektrische apparaten ons leven een stuk gemakkelijker maken. Helaas geldt dat niet helemaal voor de kabels die erbij horen. Ze liggen in de weg, raken in de war én ze zijn niet bepaald mooi in huis. Gelukkig is kabels wegwerken in veel gevallen helemaal niet zo moeilijk.

Kabels wegwerken: zo doe je dat!

1. Koop een kabelbox

Altijd fijn om te weten: je bent niet de enige met dit probleem. En gelukkig zijn er een heleboel mensen op de wereld die creatieve oplossingen bedenken voor problemen als kabels wegwerken, zodat wij dat niet meer hoeven te doen.

Enter de kabelbox: een compacte doos waar je heel gemakkelijk je stekkerdoos en kabels in kwijt kunt. Die is er in allerlei kleuren en designs, die je interieur zelfs strakker in plaats van rommeliger laten lijken.

2. Kabels wegwerken bureau: tape verlengsnoeren vast

Geen zin om een zo’n box aan te schaffen? Voor de snoeren van je bureau (laptop, lampje, printer…) kun je ook een stekkerdoos onder de tafel tapen, of eventueel langs de wand.

Of doe het iets grondiger en koop een kabelgoot, een soort ‘bakje’ dat je onder het bureau kunt bevestigen om de stekkerdoos daarin te leggen. Een kabelgoot is vergelijkbaar met een kabelbox, alleen is ‘ie niet helemaal gesloten. Ook een kabelgoot is in meerdere varianten te verkrijgen.

3. Maak een dubbele muur

Zelfs als je een kabelgoot onder je bureau hebt, is er alsnog de kans dat de snoeren achter het bureau langs de wand hangen, en dat is ook bij de tv het geval. Dat kun je oplossen door een mini-wandje te maken: een stuk hout of kunststof met een leuk printje dat je voor de kabels zet om snoeren uit het zicht te houden. Ziet het er nog leuk uit ook!

LEES OOK: Waarom zou je kiezen voor een zwevend tv-meubel aan de muur?

4. Oplaadkabels wegwerken: stop ze in een kastje

Sommige dingen gebruik je meteen tijdens het opladen, maar dingen als accu’s of een tablet die je niet de hele dag gebruikt, kun je best ergens opladen waar je er niet bij kunt. Je kunt er dan voor kiezen om de stekkerdoos daarvoor in een kastje te stoppen of in een speciale ‘oplaadlade’ te leggen.

Ook dat kan trouwens creatiever: je kunt ook een doos met een leuke kleur of print kopen als decoratie, daar de achterkant uit knippen voor de kabels en je apparaten opladen in die doos. Dan heb je gewoon je eigen toffe kabelbox gemaakt!

5. Kabels wegwerken lamp: maak er wat leuks van

Sommige snoeren kun  je nu eenmaal niet zo goed uit het zicht laten, bijvoorbeeld van een lamp die aan de muur hangt. In dat geval is het het beste om je kabels te ‘benutten’ en juist als accessoire in je interieur te zien, bijvoorbeeld door ze een leuk kleurtje te geven.

6. Ga voor draadloos

En klinkt dat nou allemaal als (te) veel moeite? Snappen we. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel apparaten die draadloos kunnen worden aangesloten of opgeladen. Als je je echt stoort aan de kabels in huis, dan kun je daar altijd naar kijken bij de aanschaf van nieuwe apparaten.

Meer tips om je huis er opgeruimd uit te laten zien:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabels wegwerken: handige manieren om snoeren uit het zicht te laten
Sluiten