Maud van Dijck
Maud van Dijck Opbergen 29 sep 2021

Nooit meer kabels in de knoop – zo word je een pro in cable management

Iedereen kent het probleem wel: een knopenwerk van al je losse kabels. Met zo’n kunstwerk vol knopen op je bureau ziet je home office er meteen een stuk chaotischer uit. Maar die kabels heb je wel nodig, want anders kan je je werk niet fatsoenlijk doen. Dus hoe kan je die knopen in je kabels nu voorkomen?

Naast wat tips hebben we ook wat items die je zullen helpen jouw problemen te ontknopen.

Het voorkomen van kabels vol knopen

Check vooraf je verzameling aan stekkers die vaak in de knoop raken en denk bij iedere kabel na of je die eigenlijk wel regelmatig gebruikt. Als er een tussen zit waarbij dit niet het geval is dan kan je hem beter een mooie plek in de la geven. Maar dan moet je wel opletten dat ze straks niet vol knopen in de la liggen.

Je kan het beste je kabels zo veel mogelijk uit het zicht werken (dus een paar kabels meer opgeborgen is altijd beter), maar dit voorkomt de knopen natuurlijk niet compleet. Verstop je stekkerdoos ook altijd ergens achter.

Hieronder hebben we verschillende items die je kunnen helpen om ze netjes in en uit het zicht in je interieur te verwerken.

Kabels wegwerken: handige manieren om snoeren uit het zicht te laten

kabels knopen kabelclips
Bron: Praxis

1. Kabelclips

Deze kabelclips zijn ideaal om een paar kabels zelf in te delen en op een vaste wijze te laten hangen. De clips zijn makkelijk ergens op te plakken, omdat ze zelfklevend zijn en je dus alleen de folie eraf hoeft te halen voor het aanbrengen. Voor €4,99 heb je 6 stuks bij de Praxis.

Yes please: 5 tips voor een opgeruimde werkplek om productiever te werken

2. Een kabel organiser

Met een van deze heb je genoeg plek voor je kabels. En dan zullen je kabels niet door elkaar heen op je bureau knopen. Je kan ze natuurlijk ook op andere plekken vastplakken zoals in je auto of op kantoor. Voor €2,69 kan je ze bestellen bij Bol.com. Die van Bol.com heeft 5 gaten in de houder, maar is verder wel hetzelfde model.

3. Een kabelgoot

Een kunstoffen kabelgoot is de manier om geleiding bij het plint weg te werken. Bij GAMMA is deze voor €5,98 per stuk te koop zoals onder de afbeelding vermeld staat. Deze kabelgoot wordt vastgemaakt met schroeven en heeft een kliksysteem wat makkelijk opent. Zo kan je ook gemakkelijk de kabels vervangen en houd je ze vrij van knopen.

Daarnaast heeft GAMMA ook kunststoffen kabelgoten van €4,29 die zelfklevend zijn als je geen zin hebt om te gaan schroeven.

4. De SIGNUM

Deze IKEA kabelgoot is al helemaal handig wanneer je computer zich onder het bureau bevindt (niet je computerscherm natuurlijk). Het is vooral handig als je een uitgebreide thuissetup hebt waar je de draden van je dubbele beeldschermen in kunt hangen. Bij IKEA is de SIGNUM kabelgoot voor €12,99 te verkrijgen.

5. Kabelbinders

Met een tie-wrap kan je je kabels zonder knopen mooi bij elkaar bundelen. In combinatie met zelfklevende houders kan je deze ook gemakkelijk gebruiken. Amazon verkoopt een set met 100 kabelbinders en 100 houders voor €8,82.

Bureau opruimen? Doe het met deze 5 KonMari tips voor een nette werkplek

kabels knoop
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Home Route

Reageer op artikel:
Nooit meer kabels in de knoop – zo word je een pro in cable management
Sluiten