Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 25 nov 2021

7 manieren om glazen kaarshouders te hergebruiken en laten stralen

Heb je een lege kaarshouder over? Dan wordt het tijd voor een nieuw warm lichtje in huis, maar gooi je oude glazen houder niet weg. In plaats van een nieuwe te kopen wil je misschien je oude kaarshouder een nieuw leven inblazen.

Zo kan je je kaarshouder hergebruiken waardoor je interieur ook duurzamer wordt.

7 manieren om kaarshouders te hergebruiken

1. Maak er leuke plantenpotten van

Plaats een plantje in je kaarshouder wanneer jouw kaars is weggebrand. Er zijn genoeg kleine plantjes die er blij bij zullen staan in een glazen kaarshouder. Kijk maar naar de schattige vetplantjes hierboven. De houder kan je ook nog altijd versieren wanneer je hem er te saai vindt uitzien.

2. Geef je kaarshouder een nieuwe look

Een makkelijke manier om je kaarshouder weer in je interieur te stylen is door hem op dezelfde manier te gebruiken als voorheen: als kaarshouder. Door er weer een nieuwe kaars in te doen en het een andere look te geven wil je jouw kaarshouder zeker weer hergebruiken.

3. Vang er insecten mee

Last van fruitvliegjes in huis? Verander je kaarshouder dan in een val om insecten mee te lokken. Maak een DIY anti-insectenmiddel en vul je houder er gedeeltelijk mee. Zet hem dan in de keuken of andere plek waar je de fruitvliegjes het meest tegenkomt en laat het zijn werk doen.

Heel fijn – deze 5 planten helpen tegen vervelende insecten in huis

4. Gebruik ze als stijlvolle wijnglazen

Je kan ze ook gewoon een nieuw doel geven en nog steeds iedere keer erbij halen wanneer de kaarsjes aangaan. Dit keer zal je oude kaarshouder alleen niet op tafel staan. Je zal hem in je hand hebben en ondertussen van het lekker drankje erin genieten. Daarvoor wil je wel dat je kaarshouders heel goed zijn schoongemaakt als je ze gaat hergebruiken als wijnglazen. Zo weet je zeker dat er geen kaarsvet bij je drankje zit.

5. Gebruik je deksels als onderzetters

Vaak genoeg komt een kaarshouder met een deksel en die deksels kan je natuurlijk ook prima hergebruiken. De designs van deze deksels kunnen veel verschillen, maar veel zijn wel groot genoeg om als onderzetter voor een glas te gebruiken. En mocht de deksel van jouw kaarshouder een tof patroon van zichzelf hebben dan is het helemaal ideaal.

Budget tip: deze items kan je allemaal leuk hergebruiken in je interieur

6. Vul hem met schelpen

Houd je van de beach stijl? Dan is het een idee om je glazen kaarshouders met mooie schelpen te vullen. Zo kunnen je prachtige schelpen veilig en mooi op display staan in jouw interieur.

7. Of ga aan het stekken

Voor kleine plantjes zijn glazen kaarshouders ideale potten. Dus als je overweegt om te stekken, dan wil je voorlopig nog niet naar de glasbak.

Hoe lang duurt het om kamerplanten te stekken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 manieren om glazen kaarshouders te hergebruiken en laten stralen
Sluiten