Geert Remmelink
Geert Remmelink Design 7 mei 2016

Jouw kat in het Witte Huis? Dit zijn de leukste speelhuizen voor katten

Iedereen weet dat katten gek zijn op karton. Kartonnen dozen zijn dan ook de ideale speelhuizen voor katten. Het probleem is alleen dat zo’n kartonnen doos er niet zo mooi uitziet. Gelukkig heeft ons favoriete kattenmerk Poopycat daar ook aan gedacht. Dit Nederlandse bedrijf staat bekend om het maken van leuke designs voor katten. Omdat katten in tegenstelling tot mensen wel heel blij worden van een kartonnen doos, komt Poopycat met Landsmarks. Dit is een serie kartonnen speelhuizen voor katten, gebaseerd op historische bouwwerken van over de hele wereld. Zo kan jouw huisdier de nieuwste bewoner van het Witte Huis worden of eindelijk eens de Eiffeltoren bezoeken!

Misschien doet de naam Poopycat wel een belletje rinkelen. We schreven namelijk al eerder over dit bedrijf, dat haar naam te danken heeft aan hun eerste product. Poopycat begon namelijk met het maken van milieuvriendelijk wegwerp kattenbakken. Een tof en goed idee waarmee ze succesvol werden.

De Landmarks zijn te krijgen in zeven uitvoeringen. Zo kan je kat de dagelijkse bewoner worden van het Kremlin, ideaal als je een rode kat hebt. De Taj Mahal werd gebouwd door Shah Jahan uit liefde voor zijn vrouw. Jij kan nu je eigen Taj Mahal bouwen uit liefde voor je kat! Daarnaast kan je nog kiezen voor het Witte Huis, de Eiffeltoren, een Maya-tempel, een Sphinx of een boeddhistische tempel.

Als jouw kat de Eiffeltoren als woonhuis wel ziet zitten, kan hij de Mona Lisa als krabpaal misschien ook wel waarderen!

Het is natuurlijk leuk dat er nu iconische speelhuizen voor katten zijn. Maar gelukkig zijn de huizen ook heel gezond en veilig. De speelhuizen zijn van stevig gerecycled karton gemaakt, zodat ze tegen een stootje kunnen. Ook zijn de bouwwerken nog goed voor de gezondheid van je huisdier. In de Eiffeltoren zit bijvoorbeeld een kleine lift waar je wat eten op kan leggen. Zo moet je kat eerst aan het werk voordat hij wat kan eten. Zo blijft hij fit en verveelt hij zich niet. Win-win dus!

Poopycat lanceerde Landmarks op Kickstarter en hebben inmiddels het benodigde geld binnengehaald, waardoor er binnenkort met de productie gestart wordt. Je kan Poopycat op Kickstarter overigens nog steeds steunen.

Wil je liever zelf aan de slag? Bouw dan een kattenhuis van een kartonnen doos (DIY). Je kan natuurlijk ook je hele kamer omtoveren tot een speelparadijs voor je kat. Met Mario Kat bouw je van buizen een wandkast, gebaseerd op het Super Mario-spel.

Reageer op artikel:
Jouw kat in het Witte Huis? Dit zijn de leukste speelhuizen voor katten
Sluiten