Jongste kind van het gezin? Dan zijn deze kamerplanten jouw match made in heaven

Er zijn zo veel verschillende kamerplanten op de markt dat je geen keuze meer kunt maken. Herkenbaar? Kies dan eens een kamerplant op basis van jouw plaats in het gezin. Wie weet vind jij wel jouw nieuwste aanwinst, want deze planten zijn qua verzorging een match made in heaven met jou.

Over het algemeen ben jij als jongste kind van het gezin gewend om verzorgd te worden. Jij hebt als jonkie van het gezin nooit voor je broertjes of zusjes hoeven zorgen – de kans is daarom ook groot dat jouw verzorgingsskills voor planten ook niet al te groot zijn.

En dat is niet erg, maar wél iets om rekening mee te houden. Jij hoeft niet aan te komen zetten met een plant die moeilijk is qua verzorging, want let’s face it, planten gaan bij jou toch vaker dood dan dat ze het overleven.

Daarom hebben we speciaal voor jou wat planten uitgezocht die ontzettend makkelijk zijn qua verzorging. Vergeet je ze een keer water te geven? Geen enkel probleem, deze taaie planten zullen dat prima overleven. Eindelijk planten die het bij jouw wél langer dan een paar weken volhouden (en dan laten we de cactus even achterwege, want die spreekt voor zich).

Scindapsus Pothos

Het is één van mijn favoriete planten, omdat dit sterke plantje zo’n leuke hangplant kan zijn. Hij groeit snel, heeft opvallend gekleurde bladeren en is vooral onwijs sterk.

Vrouwentong

Vroeger groeide de Vrouwentong, ook wel Sanseveria of Snake Plant genoemd, vooral in de woestijn. Je kunt daarom deze plant prima vergeten water te geven, want de Vrouwentong kan hartstikke goed tegen een droge voeten. Daarnaast doet de plant er alles aan om de luchtvochtigheid van de kamer te filteren.

Dieffenbachia

Nog zo’n plant die de lucht zuivert is de Dieffenbachia. Een prachtig plantje met de mooiste bladtekeningen in allerlei tinten groen, geel en als je goed zoekt zelfs wit. Hij is gemakkelijk om te verzorgen, maar let wel op: het sap van de Dieffenbachia is giftig voor huisdieren.

ZZ Plant

Het schijnt dat je deze plant alleen dood krijgt door ‘m té veel water te geven. Dat komt mooi uit, want dat vergeet jij nogal eens. Het liefste staat ‘ie op een lichte plek zonder zon, maar verder heeft de ZZ Plant geen moeilijke eisen.

Alles over kamerplanten op één plek:

apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Jongste kind van het gezin? Dan zijn deze kamerplanten jouw match made in heaven
Sluiten