Jongen tovert studentenkamer om tot smart home met behulp van Siri

Als student ben je vaak op zoek naar de meest betaalbare spullen. Zo ook Tom, een student met voorliefde voor technologie. Nadat zijn vader een Philips Hue kocht, wilde de student deze lamp zo graag dat hij hem zelf maakte. En dat niet alleen; hij toverde meteen zijn hele studentenkamer om tot smart home. Met een beetje hulp van Siri – de spraakbediening van de iPhone – kan hij nu verschillende functies in zijn huis bedienen. Als hij nu “goodmorning” zegt, zorgt Siri zelfs voor een verse kop koffie. Handig!

Door middel van Siri, Raspberry Pi (een onderdeel dat je in de computer stopt), MiLight (alternatief voor Philips Hue) en openHAB (software die apparaten in huis aan elkaar verbindt) heeft Tom van zijn simpele studentenkamer een echte smart home gemaakt.

Helaas is het systeem dat hij maakte niet geheel gebruiksvriendelijk om na te maken. Wil je er toch mee aan de slag? Bekijk dan zeker even de video hieronder om te zien hoe het werkt!

Nu zou je denken dat alle veranderingen in zijn huis uiteindelijk duurder zijn dan een Philips Hue, maar schijn bedriegt! In totaal was Tom 135 euro kwijt, terwijl een Philips Hue Starterpakket 175 euro kost. Zeker studentproof dus! Hier vertelt Tom het stappenplan, voor het geval je toch vertrouwen in je technische skills hebt en het systeem zelf wilt maken.

Heb jij een studentenkamer die ook een opknapbeurt kan gebruiken? Bekijk dan zeker even de artikelen hieronder voor de nodige tips & tricks!

www.idigitaltimes.com

Reageer op artikel:
Jongen tovert studentenkamer om tot smart home met behulp van Siri
Sluiten