Jonge Nederlandse ontwerper bouwt een bijzonder tuinhuis voor zijn moeder

En de prijs voor ‘zoon van het jaar’ gaat naar de Nederlandse Caspar Schols! Tenminste, als wij die mochten uitdelen dan. Deze jonge ontwerper bouwde namelijk een te gek tuinhuis voor zijn moeder, die best een lang wenslijstje had. Zo wilde ze een plek hebben om te kunnen schrijven, een groot diner te organiseren, feestjes en BBQ’s te geven, maar daarnaast moest deze plek ook dicht bij de natuur zijn en moesten logees er kunnen verblijven.

Dit is nog maar een korte samenvatting van haar lijstje, maar het aller belangrijkste is misschien nog wel dat ze het hele jaar door in het tuinhuis wil kunnen verblijven en dat ze daar zo lang mogelijk van de natuur wilt genieten. Haar zoon ging aan de slag met haar ideeën en bracht het als volgt in kaart..

Caspar ontwierp een tuinhuis dat zich kan aanpassen aan de verschillende weersomstandigheden. In Nederland verandert het weer natuurlijk nogal vaak en daar hield hij in zijn ontwerp rekening mee. Hij maakte een tuinhuis met verschillende uitschuifbare onderdelen. Het huis bestaat deels uit glas en deels uit Douglas hout. Beide onderdelen kun je verschuiven en aanpassen aan het weer! Check onderstaande video om te zien hoe het werkt.

Het tuinhuis moest dus voldoen aan een aantal wensen van moeder, maar er waren nog meer eisen. Zo mocht het huis van de gemeente niet meer dan 25 vierkante meter in beslag nemen en moest het te realiseren zijn binnen een budget van 20.000 euro.

Wanneer het buiten koud is, schuif je de glazen onderdelen naar binnen en biedt het houten huis warmte. Mocht dat nog te koud zijn dan maakt de houtkachel het nog behaaglijker.

Is het iets mooier weer? Dan kun je de houten delen naar buiten schuiven en breng je het glas naar binnen zodat je kunt genieten van de zon. En wanneer het te warm wordt kun je de glazen delen ook nog openschuiven zodat je echt buiten bent!

Wanneer Caspars moeder een diner wilt organiseren, schuift ze de glazen delen helemaal naar buiten. Zo is er meer ruimte voor een extra lange tafel. Cool toch?

MEER LEZEN
Het tuinhuis doet ons een beetje denken aan een kas en dat deed ons meteen herinneren aan deze familie in Rotterdam, die in een kas wonen.

Reageer op artikel:
Jonge Nederlandse ontwerper bouwt een bijzonder tuinhuis voor zijn moeder
Sluiten