Jong stel bouwt een DIY trailer om de wereld rond te reizen

Brian en Joni wilden een eigen huis, maar er was een klein probleem: ze wisten niet waar hun carrières hun zou brengen. Letterlijk. Een huis op één locatie zou misschien niet zo’n slimme keuze zijn en zo kwamen zij op het plan om zelf een verplaatsbaar huis te maken. Een DIY trailer. Het moest simpel én low-budget te maken zijn. Brian was afgestudeerd aan de architectuur school en dacht dat hij de trailer wel even in een paar maanden kon maken. Maar dat viel wel een beetje tegen.

Het stel moest namelijk tussen hun normale job door tijd vrijmaken voor de bouw en deed er uiteindelijk een jaar over. De bouw kostte hen omgerekend €44.000,- wat ons érg voordelig lijkt!

De trailer heeft een oppervlak van ongeveer 22 vierkante meter en zit vol slimme oplossingen, die we veel tegenkomen in kleine huisjes. Wat voorbeelden zijn: een verhoogd loft-bed, smalle koelkast, opbergruimte onder de vloer en gordijntjes in plaats van keukenkastjes. Evengoed hebben Joni en Brian veel spullen weggedaan toen ze permanent in de trailer gingen wonen.

We hebben veel van onze spullen weggedaan en het voelde zó goed!

Wil jij ook afstand doen van je onnodige spullen? Volg de KonMari methode

Stap één in de bouw van de DIY trailer was de aanschaf van het onderstel voor zevenduizend dollar (omgerekend zo’n €6160,-). Daarop bouwden ze de muren, een combinatie van OSB en isolatiemateriaal.

Onze families dachten dat we gek waren geworden.

Vanbuiten hebben ze de trailer bekleed met cederhout. Vanbinnen is de trailer vooral gemaakt van fineerhout en berkenhout.

Pijpleidingen en elektriciteitsdraden zijn zichtbaar. Enerzijds omdat het stel niet zoveel ervaring heeft met het wegwerken van die onderdelen, anderzijds omdat ze zo’n industriële touch eigenlijk wel stoer vonden.

Wil jij je eigen DIY trailer maken? Dit moet je weten voordat je je eigen huis verruilt voor een huis op wielen.

www.dwell.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Jong stel bouwt een DIY trailer om de wereld rond te reizen
Sluiten