Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenkijken 14 dec 2021

Zo zien de huizen van Jesse Klaver en Thierry Baudet er van binnen uit

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe Nederlandse politici hun huis inrichten? De makers van de YouTube serie ‘House of Politics’ mochten een kijkje nemen in de huizen van Jesse Klaver, Thierry Baudet, Sigrid Kraag en Lillian Marijnissen.

Van een Amsterdams grachtenpand tot een Haagse jaren ’30 woning: wat voor smaak denk jij dat de Tweede Kamerleden hebben? Kijk mee!

Jesse Klaver houdt van een kerkbank in de keuken

Aan de glas in lood details en schuifdeuren te zien, stamt de Haagse parterre van Jesse Klaver uit de jaren ’30. Niet verkeerd, alhoewel we de kerkbank in de woonkeuken een bijzondere keuze vinden. Schattig detail: in de werkkamer van de GroenLinks-leider worden niet alleen debatten voorbereid, maar ook eikeltjesmondmaskers genaaid door Jesse’s vrouw.

De Midden-Oosterse inrichting van Sigrid Kaag

Stap de woning binnen van Sigrid Kaag en je waant jezelf in een Midden-Oosters walhalla. Het was niet de bedoeling om die sfeer te creëren, aldus de D66-leider, maar ze kon geen afscheid nemen van haar spullen. Dat snappen we wel, als je hebt gewoond op plekken als Syrië, Libanon en Israël. De leren zijn banken zijn niet helemaal onze stijl, maar als we de politicus mogen geloven, zitten ze wel erg lekker. Hetzelfde geldt voor haar 20 paar sneakers trouwens, waar ze een speciale kast voor nodig heeft.

De ‘gekoloniseerde boeken’ van Thierry Baudet

De kleinste woning in het rijtje? Dat is zonder twijfel de grachtenwoning van Thierry Baudet. Zelf noemt de politicus het liefkozend ‘zijn postzegel’. Op het moment van de opname neemt zijn piano dan ook veel ruimte in beslag, maar inmiddels is ‘ie verhuisd naar het kantoor in de Tweede Kamer. Maar ook de boekenkast neemt ongeveer de helft van zijn huis in beslag. In het trappengat van het Amsterdamse pand staan er ook nog een hoop, alhoewel die eigenlijk niet van Thierry zijn. O, en hij daagt Jesse Klaver uit om een potje met hem te boxen.

De minimalistische inrichting van Lilian Marijnissen

De inrichting van de Brabantse SP-leider Lilian Marijnissen is landelijk en minimalistisch ingericht. In de video verklapt ze, net als Sigrid Kaag, dat ze niet zo van koken houdt. Wel is de politicus fan van Feyenoord, dus zien we ook kleine details van de voetbalclub in haar huis. Verder houdt Lilian het lekker makkelijk: in de tuin is dan ook geen echt gras te zien maar een nepvariant.

Welk huis vind jij het mooiste ingericht?

3 dingen die je nú kan doen om je interieur een designer boost te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zien de huizen van Jesse Klaver en Thierry Baudet er van binnen uit
Sluiten